Dedesi Çanakkale’de, torunu Şemdinli’de şehit

Yaşam 19 Mart 2013 07:33
A
a

Çorum Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 98. yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma gününde şehit ailelerini unutmadı. Çorum Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, Çanakkale’de Şehit olan İsmail Kıllıoğulları’nın torunu olan Memnune Ayyarkın’ı evinde ziyaret etti.

Dedesi Çanakkalede, torunu Hakkari Şemdinli’de şehit olan Memnune Ayyarkın’ın sözleri ziyarete katılanlara duygulu anlar yaşattı.

Memnune Ayyarkın, “Dedem Çanakkale’de şehit oldu, torunum Hakkari Şemdinli’de şehit oldu. Polis olan oğlumu kaybettim. Vatan sağ olsun. Vatan için ne kadar şehit verirsek verelim, yeter ki vatanıma kimse yan gözle bakmasın” dedi.

88 yaşındaki Memnune Ayyarkın, Çorum Belediyesi’ne teşekkür ederken, “Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü’ye teşekkür ediyorum. Bizi hiç yalnız bırakmıyor. Evimizi temizletiyor. Yalnız kalmamız için çok değerli hanımları yanımıza göndererek sohbet etmemizi sağlıyor. Bize gerçek evlat gibi davranıyor. Allah uzun ömürler, hayırlı işler nasip etsin” diye konuştu.

 

Memnune Ayyarkın’ın oğlu Mustafa Ayyarkın da bir şehit babası olarak Çorum Belediyesi’nin yanlarında olmasından mutlu olduklarını ifade ederek, “Ben Ankara’da oturuyorum. Oğlum Uzman Çavuş Evren Ayyarkın 2005 yılında Hakkari ili Şemdinli ilçesinde şehit oldu. Annem Çorum’da yalnız. Ankara’ya gelmiyor. Biz yalnız ne yapar diye düşündüğümüz sırada Çorum Belediyesi, annemi yalnız bırakmadı. Hem evini temizliyorlar hem de yalnız kalmaması için gönüllü ailelerle buluşturarak yalnızlığını gideriyor. Başta Belediye Başkanı Muzaffer Külcü olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Memnune Ayyarkın’ın ziyaretinde Belediye Meclis Üyesi Seyhan Günhan, Belediye Kadın Kültür ve sanat Merkezi Müdürü Nuran Hakyemez, Aile Eğitim Müdürü Arife Betül Özseçer ile Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü personeli Ayşegül Çınar hazır bulundu.

Kaynak : HİTİT TV
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam