Davutoğlu'ndan flaş açıklamalar

Politika 10 Eylül 2015 22:09
Videoyu Aç Davutoğlu'ndan  flaş açıklamalar
A
a

Başbakan Davutoğlu, A Haber'de katıldığı canlı yayında terörle mücadele ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Davutoğlu "Öcalan'la görüşme olacak mı" sorusu ve "Maç izlerken şehitlerden haberi vardı" iddialarına da cevap verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, A Haber'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
 
Başbakan Davutoğlu; sözde özerklik, HDP'nin Cizre yürüyüşü, Kuzey Irak'a kara operasyonu ve İmralı ile görüşme konusunda açıklama yaptı. İşte Davutoğlu'nun açıklamaları:
 
Sözde özerklik

"Burası Suriye değil, öyle kafasına göre herkes kanton falan ilan edemez. Demokratik hukuk devletinde yönetim sisteminin ne olduğu, nasıl yürüyeceği belli" dedi.
 
HDP'nin cizre yürüyüşü
Şu anda hangi heyet olursa olsun Ak Parti'den de heyet gitse, oradaki kamu düzeni bağlamında alınan tedbirlere uymak zorunda.
 
Kuzey Irak'a kara operasyonu

"Gerektiğinde giriliyor ama kapsamlı bir kara operasyonu başlamış değil. Gerektiğinde silahlı güçlerimiz, özel birliklerimiz girerek, geri çıkıyorlar. 2008'de olduğu gibi kapsamlı bir harekat ihtiyaç olursa da başlar."
 
 
 
İmralı ile görüşme

"İmralı ile görüşmemizi gerektiren bir durum yoktur. İmralı ile geçmişte yapılan görüşmelerin ana odağı silahsızlanmaydı. Silahsızlanmayı, silahların Türkiye'yi terki...2013'te bu çerçevede yapılan görüşmelerdi. Şu anda böyle bir irade, böyle bir yaklaşım, böyle bir perspektif oluşmadan görüşmenin bir anlamı yok."
 
"Davutoğlu Konya'da Milli maçı izlerken şehitlerden haberiniz var mıydı?" sorusuna da evap verdi. Davutoğlu şöyle konuştu: 
 
"Benim şehitlerimiz hakkındaki duruşumu herkes bilir. Nerede ne operasyon olduğunu biliyorum. Şehit haberi olup olmadığı o anda belli olur. Letonya maçını iptal ettiğimiz için bu maçı da iptal ederek Türkiye'de olumsuz durum var havası yaratmamak için gittik. Şehit olduğu olduktan sonra belli olur.
 
Maçın ikinci yarısına doğru İçişleri bakanımız Hakkari'de olumsuz durumlar var dedi. Teyit etmek 15 dakika sürdü. ben hemen oradan ayrılsam Başbakan neden ayrıldı denir, spekülasyon olmasa diye.. Bu durumdan zevk almam söz konusu değil..."
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam