Davutoğlu-Bahçeli görüşmesi sona erdi

Politika 17 Ağustos 2015 16:51
Videoyu Aç Davutoğlu-Bahçeli görüşmesi sona erdi
A
a

CHP ile koalisyon defterinin kapanmasının ardından gözlerin çevrildiği Davutoğlu-Devlet Bahçeli görüşmesi 2.5 saat sürdü . CHP ile koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasının ardından gündeme gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP Lideri Devlet Bahçeli arasında gerçekleşecek olan görüşme bugün saat:14:21'de TBMM'de başladı,saat 16 :50 sona erdi

Kritik görüşme sonrası Davutoğlu'ndan ilk açıklama

Başbakan Davutoğlu hükümet kurma çalışmaları kapsamında MHP Lideri Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.



CHP ile sonlanan koalisyon görüşmeleri sonrası gözlerin çevrildiği Davutoğlu-Devlet Bahçeli görüşmesi sona erdi. Davutoğlu, kritik görüşme sonrası açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

Bahçeli ile dürüst samimi ve açık bir görüşme gerçekleştirdik.  Önce güvenlik operasyonları hakkında bilgi paylaşımı oldu. Daha öncede telefonda bu konular hakkında görüşmüştük. 


BAHÇELİ: AK PARTİ İLE KOALİSYON MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR

Başbakan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile son derece samimi ve dürüst, açık yürekli bir görüşme yaptıklarını belirterek, "Daha önce kamuoyuyla paylaşmış olduğu 4 konuyu da gündeme getirerek, bunlar tek tek ele alındığında AK Parti ile bir koalisyon imkanını mümkün görmediğini ifade etti. Kendisinin yaklaşımını saygıyla karşıladığımı ifade ettim. 

ERKEN SEÇİME DE DESTEK YOK

Sayın Bahçeli, seçim koalisyonu, azınlık hükümeti desteğini de kabul etmeyeceğini söyledi. Erken seçime de destek vermeyeceklerini söyledi.

Görüşmede 17-25 Aralık konusu da gündeme geldi. CHP ve MHP ile koalisyon zemini oluşmadı. Cumhurbaşkanımızla da istişare ederek adım atacağız.

"GEREKİRSE GÖREVİ İADE EDECEĞİM"

(Davutoğlu görevi ne zaman devredecek) Siyaset bir çözüm bulma sanatı. Hiç bir kapıyı kapatmış değiliz, ancak şuan ki tablo itibari ile koalisyonu gerçekleştirebilecek bir yol gözükmüyor. Ülkeyi hükümetsiz bırakmama konusunda elimden gelen bütün cabayı gösterdim. Buna herkes şahittir. Yapılabilecek başka bir yol olsa onuda yapmaktan kaçınmazdım.  Cumhurbaşkanı ile istişare ettikten sonra gerekirse görevi iade edeceğim.

 

 
Bahçeli: Seçim hükümetine 
üye vermeyeceğiz


 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, koalisyon çalışmaları kapsamında bugün Meclis'te bir araya geldiği Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşme sonrasında ilk değerlendirmeyi, yaptığı yazılı açıklamayla duyurdu. Bahçeli, "Türkiye seçimlerin tekrarlanması karşı karşıya kalmıştır" dedi.

"Milliyetçi Hareket Partisi olarak, daha önceden kamuoyuyla paylaştığımız 4 maddelik ilke ve önşartlarımızın AKPtarafından kabulü mümkün olmamıştır. Bu itibarla koalisyon hükümeti kurmak için lazım gelen uzlaşma zemini oluşmamış ve siyasi anlaşma iklimi vasat bulmamıştır. Şimdilik görünen odur ki, mevcut siyasi kompozisyonda bir koalisyon hükümeti ihtimali çok azalmıştır. Ve Türkiye 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri'nin tekrarlanmasıyla karşı karşıya kalmıştır''

 

MHP SEÇİM HÜKÜMETİNE ÜYE VERMEYECEK

 

Söz konusu 116. Madde gereğince seçimlerin yenilenmesine karar verildiğinde mevcut Bakanlar Kurulu çekilecek ve Cumhurbaşkanı geçici Bakanlar Kurulunu kurmak üzere bir Başbakan atayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi oluşacak bu seçim hükümetine katılmayarak herhangi bir üye vermeyecektir."

 





*******************************************************************************************
KURULMAZSA 2 YOL VAR


Hükümet kurmak için 45 günlük süreç ayın 23'ünde doluyor. Bu tarihe kadar hükümet kurulamazsa ve Meclis bir erken seçim kararı almazsa, Anayasa gereği Cumhurbaşkanı yetkilerini kullanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa'dan kaynaklanan iki yetkisi bulunuyor. Bunlardan ilki, seçimlerin yenilenmesi kararı. Erdoğan böyle bir karar verirse, karardan itibaren 90'ıncı günden sonraki ilk pazar günü sandık kurularak seçimler yenilenecek. Bu olasılık gerçekleşirse, geçici Bakanlar Kurulu Erdoğan'ın başbakan olarak görevlendireceği bir milletvekili tarafından oluşturulacak. Bu durumda Adalet, İçişleri ve Ulaştırma bakanları Başbakan tarafından belirlenecek; diğer üyeler ise partilerin üye sayısına göre belirlenecek. Erdoğan Anayasa'dan kaynaklanan ikinci seçeneği tercih ederse, Parlamento'dan bir milletvekilini hükümeti kurması için görevlendire-bilecek. Bu vekil, oluşturacağı kabineyi Erdoğan'a sunacak. Erdoğan'ın, Meclis çatısı altında güvenoyu alabilecek bir hükümet çıkarabileceği kanaatine varması halinde, bu seçeneği tercih edebileceği konuşuluyor.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam