Cumhurbaşkanlığı için son seçim anketi!

ÇORUM 14 Nisan 2023 04:15
Videoyu Aç Cumhurbaşkanlığı için son seçim anketi!
A
a

Yaklaşan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleriyle ilgili Areda Survey danışmanlık şirketinin yayınladığı son ankette Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranı, seçimin ilk turda tamamlanmasına çok yakın seviyede çıktı...

Türkiye tarihinin en kritik seçimlerine 31 gün kala seçmenin nabzını tutan anketlere bir yenisi daha eklendi. Areda Survey danışmanlık şirketinin yayınladığı anket sonuçları, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin çok kritik bir aşamaya geldiğini gösterdi.

Areda Survey'in anketi, 27-30 Mart 2023 tarihleri arasında 2 bin 731 kişi üzerinde bilgisayar desteği ile yüz yüze gerçekleştirildi.

Areda Danışmanlık'ın kamuoyu araştırma sonuçlarına göre cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki fark 8,4 seviyesinde.

İLK TUR İÇİN KILPAYI RAKAM

“Bu pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verirsiniz?” sorusuna katılımcıların %49,9'u Recep Tayyip Erdoğan olarak görüş belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun oranı %41,5'te kaldı. Diğer adaylardan Muharrem İnce %5,3, Sinan Oğan %3,4 seviyesinde.

Seçimin ilk turda neticelenmesi için bir adayın en az %50 oy alması gerekiyor.

İNCE EN ÇOK OYU KİMDEN ALIYOR?

Adaylığı tartışma konusu olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile ilgili anketten ilginç bir sonuç çıktı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Muharrem İnce'yi destekleyeceklerin 2018 genel seçimlerindeki oy tercihlerinde CHP'nin oldukça düşük oranda olduğu görülüyor. Areda anketine göre 2018 genel seçimlerinde CHP'ye oy verenlerin %1,7'si tercihini Muharrem İnce'den yana kullanacak.

MHP'ye oy vermişlerin %12,3'ü, İyi Parti'ye oy vermişlerin %8,1'i, AK Parti'ye oy vermişlerin %5,1'i, HDP'ye oy vermişlerin %1'i cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İnce'yi destekleyeceklerini söyledi.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam