İmamoğlu adaylığını açıklayacak!

ÇORUM 8 Ağustos 2023 13:20
Videoyu Aç İmamoğlu adaylığını açıklayacak!
A
a

Sondakika haber: İmamoğlu’nun, 10-15 gün içinde İBB Başkanlığı adaylığını açıklayacağı iddia edildi. Kulislerde Özel’in listesinde Zoom’a katılanlar olmayacağı dile getiriliyor...

CHP'deki “değişim” ve “yenilenme” tartışması kurultay sürecine damgasını vururken İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun “Biz hem bundan sonraki İstanbul seçimlerini hem de ilçe seçimlerini kazanmaya devam edeceğiz” sözleri “yönünü İBB'ye çevirdiği” şeklinde yorumlandı. Kulisler de genel başkanlık konusunda net açıklama yapmayan İmamoğlu'nun, İBB'ye devam edeceği konuşuluyor. Bu kapsamda İmamoğlu'nun, “önümüzdeki 10-15 gün içinde İBB Başkanlığı adaylığını” açıklayacağı iddialar arasında.

LİSTEYE ALINMAYACAKLAR

Cumhuriyet'in haberine göre, “değişimcilerin” “İmamoğlu'nun desteğiyle Grup Başkanı Özgür Özel''i kurultayda aday gösterecekleri” öne sürülüyor. Ancak, İmamoğlu'nun önderlik ettiği ve sızdırılan “çevrimiçi toplantısına” katılan Gökhan Günaydın, Bülent Tezcan, Muharrem Erkek, Selin Sayek Böke gibi isimlerin bu listede bulunmayacağı ileri sürülüyor. Bu isimlerin tabandan ve seçmenden “zaten yıllardan beri partideler, değişim bu isimlerle mi olacak?” tepkisini gördüğü için yer almayacağı belirtiliyor.

DELEGE DAĞILIMI KRİTİK

İstanbul'un kurultaya 196 delege verdiği anımsatılarak “Bu 36 ilin sayısına eşit. İstanbul'da CHP'nin önde olduğu ilçe örgütlerine baktığımızda İmamoğlu destekçilerinin önde olduğunu görüyoruz. Bu açıdan kurultay çetin geçebilir” değerlendirmeleri yapılıyor. Ayrıca kurmaylar, “2018'de Muharrem İnce salondaki üyelerin desteğiyle iyi bir başarı yakalamıştı. Taban ve delegeler karşı karşıyaydı. Bu kurultayda ‘değişim' söylemleri dikkate alınmazsa aynı atmosferle karşılaşabiliriz” görüşü dillendiriliyor.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam