Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'in ilk sözleri neler oldu!

Dünya 9 Ağustos 2016 17:16
Videoyu Aç Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'in ilk sözleri neler oldu!
Çorum Gündeminde neler var?
A
a

Kritik zirve öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, basın mensuplarına açıklama yaptı.Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bundan sonra atacağımız adımlarla Türkiye-Rusya ilişkilerinde farklı bir sürece gireceğiz" dedi. Rusya Devlet Başkanı Putin ise, görüşmenin her iki ülke halkının da yararına olacağını belirti.

Kritik zirve öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, basın mensuplarına açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bundan sonra atacağımız adımlarla Türkiye-Rusya ilişkilerinde farklı bir sürece gireceğiz" dedi. Rusya Devlet Başkanı Putin ise, görüşmenin her iki ülke halkının da yararına olacağını belirterek "Bugün baş başa ilişkilerimizi geliştirme fırsatımız olacak. Ticari, ekonomi ve terörle mücadele konuları ele alınacak. Böyle bir fırsatın doğduğu için çok mutluyum"dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'deki iç politikada yaşanan zor duruma rağmen, Rusya'ya gelmesinin her iki tarafın da ilişkilerde normalleşme istediğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, iki ülke ilişkilerin normalleşmesinin her iki ülke halkının yararına olacağını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili, Rusya'ın ilkesel tavrının anayasaya aykırı her türlü girişimin karşısında olduğunu belirterek, "Sizin yönetiminizde Türk halkının bu sorunun üstesinden geleceğini umut ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, "Nahoş olaydan sonra süratle bir araya gelmemize vesile olması sebebiyle teşekkür ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satır başları:

Böyle bir hassas döneminde sizlerin bu randevuyu vermeniz hakkında çok teşekkür ediyorum. Aslında planlamamız malum G20 zirvesiydi. Tabi o malum olaydan sonra onun süratle bir araya gelmemize vesile olması nedeniyle gerçekten teşekkür ediyorum. 

İnanıyorum ki şimdi atacağımız ve attığımız adımlarla çok daha farklı sürecin içerisine gireceğiz. Tabii 15 Temmuz darbe girişiminde gerçekten ertesi gün sizlerin lider noktasında bizi arayışı hem tüm heyetimizi hem de tüm halkımızı mutlu etmiştir.

Pazar günü de İstanbul’da yapılan dev miting halkımızın demokrasiye sahiplenişi ve darbelere karşı durmaları konusunda çok anlamlıydı. Bu ziyaretle beraber sırası bizde olan üst düzey istişare toplantılarına başlayacağımız için çok mutluyuz.

Aramızda masada olan bir çok ikili ilişkilerimiz var. Bölgenin siyasi olarak bizlerden beklentileri var. İnanıyorum ki dayanışmamız bölgedeki sorunların çözümüne de yardımcı olacaktır. Ben tekrar çok teşekkür ediyorum.

Putin'in açıklamasından satır başları:

Geçen sene kasım ayında Rus askerlerin öldürülmesinden sonra ilişkiler düşük seviyeye alçaldı. Şu an Türkiye’nin iç siyasi durumu son derece zorlu. Türkiye’nin bu zorlu günlerinde buraya gelerek ziyarette bulunmanız iyi niyetinin ifadesidir. Bu gelişmeler her iki ülkenin hayrına olacaktır.

Darbe kalkışmasıyla ilgili yol açtığı iç krizden sonra sizi arayan ilk liderlerden bir tanesi olduğumu biliyorum. Ve tekrar bizim ilkesel tavrımızı dile getirmek istiyorum. Biz her türlü darbe kalkışmalarına, anayasaya aykırı olan bu tarz girişimlere karşı olacağız.

Aynı zamanda Türk halkının bu sorunların üstesinden geleceğini, siz ülkenin başındayken üstesinden geleceğine inanıyorum. Bugün hem başbaşa, hem de genişletilmiş durumda ilişkilerimizi ele alma fırsatımız olacak.

Bu arada ticari ve ekonomik ilişkilerimizin yeniden kurulması ve terörle mücadele konuları ele alınacaktır. Tekrar böyle bir fırsatımız olduğuna çok seviniyorum, hoşgeldiniz diyorum.

Çorum Gündeminde neler var?
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam