CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROJESİ ÇORUM'DA BAŞLADI

ÇORUM 13 Şubat 2018 13:21
Videoyu Aç CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROJESİ ÇORUM'DA BAŞLADI
A
a

Müge Anlı'nın,Tv Programına katılan Cumhurbaşkanın eşi Emine Erdoğan ve cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, talimatıyla ülke genelinde başlatılan okuma-yazma seferberliğine bir katkı da İsmail Kakaç İlkokulu’ ndan başladı...


Cumhurbaşkanın talimatıyla ülkemiz genelinde okuma-yazma seferberliği başlatıldı. Amaç, okuma yazma bilmeyen kimsenin olmaması ve cehaletin toprağa gömülmesi. Eğitim hakkı her vatandaşın anayasal hakkı ve hiçbir koşulda engellenemez. Bazı vatandaşlarımız yaşadığı imkânsızlıklar nedeniyle maalesef okuma yazma öğrenememiş. Bu anayasal hakkın gereği İsmail Kakaç İlkokulu’ nda yetişkinlere yönelik okuma yazma kursu açıldı. Öğrenciler ders bittikten sonra sıraları boşaltırken onların yerlerini gencinden yaşlısına, öğrenme coşkusuyla ve heyecanıyla eli öpülesi nineler, dedeler alıyor.

                İsmail Kakaç İlkokulu Müdürü Ender Özcan ÖZÇAKIR, eğitimin her insan için temel ve vazgeçilmez bir hak olduğunu ancak bazı vatandaşlarımızın zorlu ve yaşamlarından ve imkânsızlıklardan dolayı okuma yazma öğrenemediğini ve okullarda başlatılan kurslar sayesinde okuma yazma bilmeyen kimse kalmayacağını belirterek “Başta seferberliği başlatan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüze, Sayın Halk Eğitim Merkezi Müdürümüze, desteğini esirgemeyen öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ederiz.” dedi.

 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam