Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zarar verebilecek hiçbir şartı kabul etmedik

Dünya 27 Haziran 2016 23:32
Videoyu Aç Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zarar verebilecek hiçbir şartı kabul etmedik
A
a

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile yapılan mutabakat sonrası, ''Biz bugüne kadar ne Filistinlilerin hak ve hukukuna zarar verebilecek hiçbir şartı kabul etmedik, Bu işleri Filistinli kardeşlerimizle, Haild Meşal ve Mahmut Abbas ile görüşerek yaptık.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zarar verebilecek hiçbir şartı kabul etmedik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki esnaf ve vatandaşlarla buluştuğu iftar yemeğinde konuşma yaptı. Cumhurbaşkanlığı makamının artık milletin makamı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Cumhurbaşkanlığı Sarayı doğrudan milletin evidir.'' dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Biz ne esnafımızı ihmal edip orta direğe bel verdireceğiz ne de tek bir Mehmedimizin boşuna can vermesine müsaade edeceğiz.'' dedi.  Türkiye-İsrail arasındaki mutabakat ile Gazze'ye her türlü yardımın ulaştırılacağını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

''TEMEL İHTİYAÇLARI GAZZE'YE ULAŞTIRACAĞIZ''

Gıda, sağlık, konut gibi temel ihtiyaçlara kadar her alanda Gazze'ye Türkiye aracılığıyla yardım ulaştırılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

Bu bayram öncesi 14 bin tonluk gemiyle gıda, giyim eşyası, ayakkabı bu tür şeyleri inşallah Mersin'den yola çıkmak suretiyle Gazze'ye ulaştıracağız.2010 yılında Mavi Marmara'nın basılıp 10 vatandaşımızın şehit edilmesi hadisesinin ardından İsrail ile sorunlu bir döneme girmiştik. İki ülke arasındaki ilişkileri düzeltmek için ABD başta olmak üzere hep girişimler oldu.

Biz bugüne kadar ne Filistinlilerin hak ve hukukuna zarar verebilecek hiçbir şartı kabul etmedik, etmeyiz. Bu yardımların Gazze'ye teslim edilmesiyle Filistinli kardeşlerimiz ikinci bir bayramı yaşayacaklar. Bu işleri Filistinli kardeşlerimizle, Haild Meşal ve Mahmut Abbas ile görüşerek yaptık. Ekonomik ilişkiler de çok farklı bir şekilde gelişmeye başlayacaktır. 

3 ŞART YERİNE GELMESİ GEREKİR DEDİM

Biz en başından beri 3 şartın yerine gelmesi gerekir dedim. Bunun 1.'si, İsrail bu eyleminden dolayı Türkiye'den resmen özür dilemelidir demiştim. 2013 yılında ABD Başkanı sayın Obama şahitliğinde İsrail Başbakanı bu özrü şahsen bana ifade etti. 2. şartımız İsrail'in, masumların ailelerine tazminat ödemesiydi. Bu şart da 20 milyon dolar olarak rakamın kesinleştirilmesiyle yerine getirilmiş oldu.

3. şartımız Mavi Marmara şehitlerinin amacı olan, bu uğurda canlarını verdikleri Gazze'de yaşayan Filistinlilerin hayat şartlarının iyileştirilmesi noktasında ablukanın kaldırılmasıydı. Ya dedik limana bir elektrik enerjisi verilen gemi yerleştirelim, veya orada Almanların işlettiği santral var oradan elektrik, ve bunun da bütün şebekelerini biz Türkiye olarak yenileyeceğiz. Şimdi bu da kabul edildi.

''TEK DEVLETİMİZ VAR''

Bu vatanı biz asla böldürtmeyiz. Şu ana kadar 700 kadar şehit verdik ama 8 bine yakın da teröristi etkisiz hale getirdik. Devlet içinde devlet olmaz. Ne demiştik, ininize gireceğiz. Ve girdik. Aileleri böldüler, milleti böldüler, anneyi evladından ayırdılar ve şimdi bak güvenlik güçlerimiz hepsini tek tek topluyor. Bizim tek devletimiz var, o da Türkiye Cumhuriyeti devletidir, başka yok.

''KATLİAMA ORTAK OLAN HERKEZ HESABINI VERECEK''

Koskoca AB, bizdeki mevcuda göre çok küçük sayılabilecek mültecinin yol açtığı krizi bile yönetemedi. Bizim tekliflerimiz kabul edilip, destek verilseydi bugün bölgede durum çok farklı olacaktı. Suriye'de bu katliama ortak olan herkes eninde sonunda hesabını verecektir.

''İKİ ÜLKENİN DE HAYRINA OLACAK''

Rusya ile yaşanan uçak krizinin yol açtığı olumsuzlukları ortadan kaldırmaya yönelik adımlar attıklarına dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

"Rusya ile ilişkilerimizi yeniden geliştirme konusunda gönderdiğim mektupla vardığımız mutabakatın her iki ülkenin de hayrına olacağına inanıyorum. Sayın Putin'e gönderdiğim mektupla kendisine hem yaşanan hadiseden duyduğumuz üzüntüyü ifade ettim hem de geniş bir alanda yapabileceğimiz bölgesel işbirliği imkanlarını hatırlattım. Her iki ülkenin de zararına olan mevcut durumu bir an önce geride bırakarak ilişkilerimizi süratle normalleştireceğimize inanıyorum."

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam