Çorumlu Bayanlar İtalya'da Pizza Eğitimi Aldı

Yaşam 12 Eylül 2013 22:45
A
a

Çorum'un Alaca Halk Eğitimi Merkezi tarafından hazırlanan "Hünerli Eller AB yolunda" projesi kapsamında İtalya'nın Palermo kentinde pizza, makarna ve sos yapımı eğitimi bayan kursiyerler yurda döndü.

Çorum'un Alaca Halk Eğitimi Merkezi tarafından hazırlanan "Hünerli Eller AB yolunda" projesi kapsamında İtalya'nın Palermo kentinde pizza, makarna ve sos yapımı eğitimi bayan kursiyerler yurda döndü. 

Alaca Halk Eğitimi Merkezi koordinatörlüğünde Sungurlu, Mecitözü, Boğazkale ve Ortaköy Halk Eğitim Merkezleri yerel ortaklığı ile 2012 teklif çağrısı kapsamında gerçekleştirilen "Hünerli Eller AB yolunda" isimli, Ulusal Ajans Hayat Boyu Öğrenme alt programı LDV hareketlilik Projesi başarı ile tamamladı. Proje kapsamında 15 bayan kursiyer 2 hafta süre ile İtalya'nın Palermo kentinde Pizza, makarna ve sos yapımı eğitimi aldılar. 

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halim Yağlı, Projenin, AB Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı(Ulusal Ajans), bünyesinde Hayat Boyu Öğrenme Programı (LLP) 2012 teklif dönemi Leonardo da Vinci sektörel programı, IVT kapsamında hazırlandığını belirterek, projenin yiyecek-içecek hizmetleri modüler programı mutfak uygulama alanında mesleki eğitim kursları düzenleyen Alaca, Sungurlu, Mecitözü, Boğazkale ve Ortaköy Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinden seçilen 15 bayan kursiyerden oluştuğunu söyledi. 

Gerek ülkemizde gerekse AB ülkelerinde istihdama yönelik politikaların kilit noktasının kadınların işgücü piyasasına aktif katılımları oluşturduğuna dikkat çeken Yağlı, proje hakkında şu bilgileri verdi: "Kadın işgücü katılım oranlarına bakıldığında AB genel verileri ile ülkemiz karşılaştırıldığında %40'lık bir fark görülmektedir. Bu durum politik açıdan ülkemizde kadın istihdamına yönelik tedbirleri daha ciddi bir boyuta taşımaktadır. Ülkemizde kadınların iş gücü piyasasına katılımları önündeki en önemli engellerin başında mesleki bir niteliğe sahip olmamaları gelmektedir. Katılımcılarımızın da istihdamları noktasındaki en önemli ihtiyaçları mesleki nitelik kazanımlarıdır. Öte yandan Mesleki eğitim konusunda mesleki eğitim kurumlarımızın alt yapı eksikliği ve işgücü piyasası ile zayıf ilişkisi katılımcılarımızın tam manada mesleki niteliği sahip olmaları yönündeki yapısal problemlerin başında gelmektedir. Projemiz gerek katılımcılarımızın işgücü piyasasında erişimlerinde nitelikli işgücüne dönüşümlerinde gerekse kurumsal olarak mesleki eğitime olan katkımızın AB standartlarına erişiminde önemli bir noktada bulunmaktadır. Bununla birlikte Katılımcılarımızın istihdamları önündeki tek ihtiyaçları mesleki nitelik ve niceliklerini artırmaları değildir. Katılımcılarımızın çok kültürlü ortamlarda ve birlikte çalışma becerilerini de geliştirmek yanı sıra mesleki eğitime olan inançlarını kuvvetlendirmek ve geleceğe güvenle bakan uluslararası tecrübe etiketini edinmiş Kadınlar olarak toplumsal statü elde temeğe ihtiyaçları bulunmaktadır. İşte Projemiz bu ihtiyaçlarda yola çıkılarak hazırlanmıştır." 
Kaynak : www.hitittv.com/İHA
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam