Çorumlu İş adamı Memduh Çıkmaz, Sudan'da yakalandı

ÇORUM 24 Eylül 2017 12:24
Videoyu Aç Çorumlu İş adamı Memduh Çıkmaz, Sudan'da yakalandı
A
a

Afrika’da FETÖ’ye baskı kuran ülkelerin sayısı artıyor. Son olarak Sudan’da yaşayan ve ülkede FETÖ’nün en büyük para kasası olarak ifade edilen Çorumlu işadamı Memduh Çıkmaz, Sudan polisi tarafından gözaltına alındı...


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘FETÖ’cüleri barındırmayın’ uyarısı Afrika’da etkisini göstermeye başladı. Örgütün kasası bilinen bir kişi Sudan’da gözaltına alınırken, Fas’ta da 4 kişi tutuklandı.

Türkiye’de 17/25 ve 15 Temmuz darbe girişimlerinin ardından paraları Afrika’ya kaçıran FETÖ’ye bu ülkelerde kıskaç başladı. Afrika’da FETÖ’ye baskı kuran ülkelerin sayısı artıyor. Son olarak Sudan’da yaşayan ve ülkede FETÖ’nün en büyük para kasası olarak ifade edilen işadamı Memduh Çıkmaz, Sudan polisi tarafından gözaltına alındı. Türkiye, Çıkmaz hakkında hazırlanan 500 sayfalık iddianameyi de ivedilikle Sudanlı yetkililere teslim etti. Çıkmaz’ın ailesinin ise uluslararası insan hakları gruplarını arayarak Memduh Çıkmaz’ın Sudan’dan Türkiye’ye iade edilmemesi için faaliyette bulundukları öğrenildi.  

FAS’TA 4 FETÖ’CÜ CEZAEVİNDE

Fas hükümeti ise bir süre önce ülkedeki FETÖ okullarının neredeyse tamamını kapattı. Al-Monitor gazetesinin haberine göre FETÖ bağlantılı olduğu belirlenen tekstilci Esmat Bakay, Ferhat Erdoğan, Pastaneci Eidin Elmez ve FETÖ okullarının eski yöneticilerinden Mustafa Önder’in tutuklandığı bilgisini verdi. 

KAÇMAYA BAŞLADILAR 

Fas’ta bulunan çok sayıda FETÖ’cünün tutuklanma ya da iade edilme korkusu dolayısıyla ülkeden kaçtıklarını da itiraf etti. Haberde Fas emniyet güçlerinin ülkenin önde gelen İslami dernekleri ve figürlerinin FETÖ ile bağlantılarını soruşturduklarını, bu kişilerden ve kurumlardan iletişimi kesmeleri, keskin bir mesafe koymaları yönünde 
uyarılarda bulunduklarının da altını çizdi.

Kaynak : Akşam Gazetesi
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam