Çorum Trafik İl Müdürlüğü Zorunlu kış lastiği uygulaması denetimi yaptı

ÇORUM 5 Aralık 2017 17:30
Videoyu Aç Çorum Trafik İl Müdürlüğü Zorunlu kış lastiği uygulaması denetimi yaptı
A
a

Çorum İL Trafik Müdürlüğü bu gün Ankara-Çorum karayolunda Kış lastiği denetimi yaptı.Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için başlayan kış lastiği takma zorunluluğu, 1 Nisan 2018'de sona erecek.


Çorum-Ankara karayolu üzerinde Emniyet Müdürlüğü Trafik denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimlerde polis ekipleri durdurdukları araçlara kış lastiği takılıp takılmadığını, lastik diş kalınlıklarının belirlenen ölçülere uygun olup olmadığını dijital kumpas cihazıyla kontrol etti. Polis ekipleri, denetimlerde kış lastiği kullanımının Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında zorunlu tutulduğuna dikkat çekerek, araçlarına kış lastiği takmayan sürücülere
625 lira para cezası uygulandığını ifade ettiler.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca, Karayolları Trafik Kanunu gereği yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların kış lastiği takmaları, illerin hava ve iklim şartlarına göre yılın belirli dönemi için zorunlu tutulacak. Söz konusu yetki, Bakanlıkça valiliklere de devredilebilecek.

Araçların denetimi, Bakanlığın yetkilendirdiği personelin yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının sınır kapılarındaki birimleri ve belediyelerin denetim birimleri tarafından yapılacak.

Kurala uymayan araçların işletmecilerine uygulanan 625 liralık cezanın Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan yüzde 14,47'lik yeniden değerleme oranı çerçevesinde 1 Ocak 2018 itibarıyla 715 liraya çıkarılması öngörülüyor. Belirtilen idari para cezasının tutarını azaltmaya ve iki katına kadar artırmaya Bakanlar Kurulu yetkili olacak.

Buna göre, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan arasında kış lastiğini zorunlu kullanacak.



 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam