2.El Araç piyasasında 6 ay / 6 bin km şartı

ÇORUM 19 Ağustos 2022 08:24
Videoyu Aç 2.El Araç piyasasında 6 ay / 6 bin km şartı
A
a

Tüketici Konfederasyonu otomotiv komisyonu başkanı Fatih Kankurdan,İkinci el piyasısı için değerlendirmede bulundu.Kankurdan,açıklamalarına şu ifadelere yer verdi.2.el araç satışına sınır getiren düzenleme, 16 Ağustos 2022 bugünkü 31925 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

Tüketici Konfederasyonu otomotiv komisyonu başkanı Fatih Kankurdan,İkinci el piyasısı için değerlendirmede bulundu.Kankurdan,açıklamalarına şu ifadelere yer verdi... 2.el araç satışına sınır getiren düzenleme, 16 Ağustos 2022 bugünkü 31925 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 13.02.2018 tarih 30331 sayılı resmi Gazetede yayınlanan İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkındaki Yönetmeliğe eklenen iki geçici madde ile gerçekleştirilen düzenlemeye göre ikinci el araçlar ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometre dolmadan satılamayacak.

1 Temmuz 2023 tarihine kadar geçerli olacak düzenlemeyi Ticaret Bakanlığı, 6 ay uzatabilecek yetkiye sahip. Plazalardan ve Yetkili Satıcılardan sıfır kilometre faturalanan araçların satın alındıktan sonra hiç kullanılmaksızın, daha yüksek fiyatlarla satılarak yaratılan fırsatçılığı önlemek ana amaç. İlk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden satılamama kısıtlaması, '6+6' olarak anılmakta ve sektörde 2 el piyasasının istikrarı için alınmış bir önlem olarak hayatımızda yerini almaktadır. 2.el araç alım satımında fiyat istikrarının gözeltilmesi ve piyasalarda sağlanacak rahatlamanın önümüzdeki günlerde hem ikinci el satışlarını hem de sıfır araç satışlarında olumlu yönde yansıması beklenmekte dedi.
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam