Çorum'da keneden İki kişi hayatını kaybetti

ÇORUM 7 Haziran 2023 10:56
Videoyu Aç Çorum'da keneden İki kişi hayatını kaybetti
A
a

Sondakika haber: Havaların ısınmasıyla birlikte park ve bahçe gibi açık alanlarda vakit geçirme sıklığının artması, kene vakalarını da tetiklemeye başladı.Çorum'da da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle iki kişi hayatını kaybetti.

  • “Karadeniz Bölgesi’nde rutubet fazla olduğu için ‘Rhipicephalus’ denilen kene türü yaygın olarak görülüyor. Sıcak ve kurak bölgelerde ise ‘Hyalomma’, ‘Dermacentor’ gibi kene türlerine rastlıyoruz. Kene türleri, bölgenin rutubet durumuna göre değişim gösteriyor.  Bazı kenelerin gelişimi için yüzde 80-90 nem yeterliyken, bazı kene türleri için yüzde 60 yeterli oluyor. Türkiye’de KKKA virüsünü en çok taşıyan kenenin ‘Hyalomma Marginatum’ adlı türüdür. Gümüşhane, Tokat, Çorum, Zonguldak, Sivas,Yozgat ve Karabük’te ‘Hyalomma Marginatum’ cinsi daha yaygın olduğundan KKKA hastalığına rastlanma sıklığı bu illerde daha fazla.” 

Edinilen bilgilere göre, Çorum’da iki kişi, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Çorum nüfusuna kayıtlı 63 Yaşında evhanımı Neriman Gür ve Amasya /Gümüşhacıköyü nüfusuna kayıtlı 60 yaşındaki Zekiye Çemrek,hastalığı teşhisiyle tedavi gördüğü Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma hastanesinde hayatını kaybettiler.

 

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam