Çorum’da 2 ev Küle Döndü 1 Ölü 1 Yaralı

ÇORUM 3 Ağustos 2022 08:11
Videoyu Aç Çorum’da 2 ev Küle Döndü 1 Ölü 1 Yaralı
A
a

VİDEO HABER İZLE: Çorum’un Dodurga ilçesine bağlı M.D.Tekke Köyü’nde 2 Evin Kül Olduğu Yangında 1 Kişi Öldü 1 Kişi Yaralandı...

ÇORUM'UN DODURGA İLÇESİNDE
BİR EV YANARAK KÜL OLDU!..


VİDEO HABERİ LİNKE TIKLA İZLE
https://www.youtube.com/watch?v=Q-c_X05Mlkg

 
Edinilen bilgilere göre yangın gece yarısı saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Ayşe Ünal’ın kızı Sultan Kunduz ile yaşadığı evde henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı.Yangın kısa sürede büyüyerek Hüseyin ve Fatma Gökdemir çiftinin yaşadığı yan eve de sıçradı. Alevleri gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi, kendi imkanları ile de yangına müdahale etti. Köy sakinlerinin müdahalesi ile yangının başladığı evde yaşayan Sultan Kunduz ve yan evde bulunan Hüseyin Gökdemir ile eşi Fatma Gökdemir yanan evlerden kurtarıldı. İhbar üzerine olay yerine Dodurga Belediye İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekipler gelerek yangına müdahale etti.
Uzun uğraşlar sonucu söndürülen yangında 91 yaşındaki Ayşe Ünal hayatını kaybederken dumandan etkilenen kızı Sultan Kunduz yaralandı. Ayşe Ünal’ın cansız bedeni, ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp morguna kaldırıldı, kızı Sultan Kunduz ise tedavi için Çorum’a sevk edildi.

“ÇATI TAMAMEN TUTUŞMUŞTU, İÇERİYE KİM GİRSE YANMAYA MAHKUM OLACAKTI”
Yangını ilk fark eden köy sakinlerinden Mehmet Başar, duyduğu çığlıklar üzerine evinden dışarı çıktığını belirterek; “Gece 01.10 gece bir sese uyandım. Ev sahibi bağırıyor, çığlıklar atıyordu. Ben de dışarı çıktım. Sokak, sokak bağırarak diğer komşuların gelmesini sağlamaya çalıştım. Köyün suyunu açması için muhtarı aradım peşinden hemen itfaiyeyi aradım.
İlk başta vefat eden teyzemizin kızını camda gördük. Camı kürekle kırarak önce onu çıkardık. Çatı tamamen tutuşmuştu, içeriye kim girse yanmaya mahkum olacaktı. Yapacak bir şey kalmayınca söndürmeye, soğutmaya devam ettik. Köyün kendi imkanları ile tarım ilacı motor pompaları ile müdahale etmeye çalıştık. İtfaiye geldikten sonra da söndürme çalışmalarına devam ettik “dedi.

İHMALİ OLANLAR ARAŞTIRILSIN

Evlerinde bulunan çeşmelerden su akmadığı için yangına ilk müdahaleyi su deposundan gelen su ile söndürmeye çalıştıklarını belirten köy sakinleri ikinci kez su almaya gittiklerinde ise su deposunun kilitli olduğunu iddia etti. Köy sakinleri 1 kişinin öldüğü yangının büyümesinde varsa ihmali olanların araştırılmasını istedi. Yangında Hayatını Kaybeden Ayşe Ünal Köy Mezarlığında Defnedildi Yangında hayatını kaybeden 91 yaşındaki Ayşe Ünal’ın cenazesi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi'ne ait cenaze nakil aracıyla morgdan alınarak köyüne getirildi. Yanan evinin önünde helallik alınmasının ardından Ünal’ın cenazesi Mehmet Dede Türbesi Mezarlığında defnedildi. İki evin tamamen kül olduğu yangınla ilgili jandarma soruşturma başlattı.


#Çorum #Dodurga #Corum #dodurga #MD_Tekke_Köyü #yangın #364TV
 
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam