Çorum’da ‘Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği’ kuruluyor

ÇORUM 11 Mayıs 2022 23:53
Videoyu Aç Çorum’da ‘Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği’ kuruluyor
A
a

Çorum Valiliği Çorum’da ‘Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği’ kuruyor. Birlik, merkezle birlikte ilçe ve köylerdeki tüm sokak hayvanlarına yönelik planlı çalışmaları tek elden yürütecek...




VALİ BAŞKANLIĞINDA TOPLANDILAR
Geçtiğimiz aylarda Vali Mustafa Çiftçi’nin başkanlığında İlçe Belediye Başkanları’nın da katılımıyla sokak hayvanlarıyla ilgili bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Aşgın “Toplantıda aldığımız karar neticesinde, tüm belediyelerimiz sahipsiz hayvanları koruma birliğine üyelik için meclis kararlarını aldılar. Birliğin kuruluşu için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından tüzük hazırlandı. Son olarak Cumhurbaşkanlığı onayı için Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü’ne birlik kurulma yazısı yazıldı." dedi.
İL GENELİNDE 4 BÖLGEDE KISIRLAŞTIRMA MERKEZİ KURULACAK
Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Çorum Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği marifetiyle tüm ilçe ve köyleri kapsayacak şekilde 4 bölgede kısırlaştırma merkezleri kurulacak. Kurulan merkezlerde sokak hayvanları kısırlaştırılacak. Hastalıklı hayvanların bakımları ve tedavileri yapılacak” dedi.
İŞTE MERKEZLERİN KURULACAĞI NOKTALAR
Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği’nin kısırlaştırma merkezleri; 1.Bölge Çorum Merkez (Mecitözü, Ortaköy), 2.Bölge: İskilip (Bayat, Uğurludağ), 3.Bölge: Osmancık (Dodurga, Oğuzlar, Laçin, Kargı), 4.Bölge: Sungurlu (Alaca, Boğazkale)


Mustafa Çiftçi
Halil İbrahim Aşgın
#Çorum
#hitittvnet
Hitit Web TV





 
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam