Çorum Belediyesi Taş Ocağı çalışmasını durdurdu

ÇORUM 15 Haziran 2020 12:39
Videoyu Aç Çorum Belediyesi Taş Ocağı çalışmasını durdurdu
A
a

Doğal ve yaban hayatı bakımından zenginliklere sahip olan Çorum, bu günlerde yaban hayatı ve kuş fotoğrafçılarının akınına uğruyor. Çorum Belediyesi, Türkiye’nin dört bir yanından puhu fotoğrafı çekmek isteyen fotoğraf sanatçıları için Karaağaç Köyü sınırları içerisinde kalan taş ocağındaki çalışmalarını durdurdu...


ÇORUM BELEDİYESİ, PUHU YAVRULARI

İÇİN TAŞ OCAĞINDA ÇALIŞMASINI DURDURDU!.


Doğal ve yaban hayatı bakımından zenginliklere sahip olan Çorum, bu günlerde yaban hayatı ve kuş fotoğrafçılarının akınına uğruyor. Çorum Belediyesi, Türkiye’nin dört bir yanından puhu fotoğrafı çekmek isteyen fotoğraf sanatçıları için Karaağaç Köyü sınırları içerisinde kalan taş ocağındaki çalışmalarını durdurdu.

Türkiye’nin kuş fotoğrafçılığı bakımından en zengin bölgelerinden biri olan Çorum’a gelen fotoğrafçılar bu günlerde farklı bir kuşun fotoğrafını çekebilmek için adeta birbirleriyle yarışıyor. Puhu kuşunu ve yavrularını çekmek isteyen doğa ve yaban hayatı fotoğrafçıları merkeze bağlı Karaağaç köyü sınırları içerisinde yer alan Çorum Belediyesi Taş Ocağını mesken tutuyor. Belediyenin çalışma sahası içerisine yuvasını yapan anne puhu, yavrularını büyütürken bu durum Çorumlu fotoğraf sanatçılarının dikkatinden kaçmadı. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a, taş ocağındaki çalışmaların durdurulması yönünde taleplerini ileten Engin Bıyıkoğlu, Ercan Ayancı, Hakan Yalçın ve Mehmet Akif Keskin puhu yavrularının temmuz ayı sonuna doğru uçabileceklerini ve bu yöndeki taleplerinin dikkate alınmasından dolayı memnuniyetlerini ifade etti.

Kuş fotoğrafçıları adına bir açıklama yapan Engin Bıyıkoğlu, puhu kuşunun baykuşgillerden olduğunu ve dağ ve ormanlarda yaşayan büyük bir kuş türü olduğunu söyledi. Puhuların yuvalarını genellikle kaya yarıkları, uçurumlar ve yamaçlara kurmayı tercih ettiklerini dile getiren Engin Bıyıkoğlu, “Çorum, kuş fotoğrafçıları için çok mümbit bir coğrafyaya sahip. Türkiye’nin dört bir yanından hatta dünyanın çeşitli yerlerinden Çorum’a kuş fotoğrafı çekmek için gelen fotoğraf sanatçıları var. Fotoğrafını çekmek istedikleri kuşların başında da puhu kuşu gelmektedir. Türkiye’de nadir görülen bu kuşlar, Çorum’un turizminin gelişimine de katkılar sağlamaktadır.” dedi.

Çorum’da görülen puhu ailesinin Çorum Belediyesi Taş Ocağına yuvasını yaptığını tespit ettiklerini, kuş fotoğrafçılarının kendilerinden taş ocağındaki çalışmaların puhu yavrularının uçacakları tarihe kadar durdurulması talebini makul karşıladıklarını belirten Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Puhu yavruları temmuz ayı sonuna kadar bizim misafirimiz olacak. Ne zaman uçmak isterlerse biz taş ocağındaki çalışmalarımıza o zaman başlayacağız.” dedi.
#çorum
#hitittv
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam