CHP'den gerekçeli karara ilk tepki!

Politika 23 Mayıs 2019 11:48
Videoyu Aç CHP'den gerekçeli karara ilk tepki!
A
a

YSK'nın açıkladığı gerekçeli kararın ardından CHP Sözcüsü Faik Öztrak, kararda milletin yok sayıldığını ve siyasi partilerin istediğinin yaşandığını söyledi.


CHP'den gerekçeli karara ilk tepki!

YSK'nın yayınladığı gerekçeli karara ilk tepki ana muhalefet partisi olan CHP'den geldi. CHP'den gelen ilk tepki kararın seçmen iradesinin üstünlüğüne aykırı olduğunu belirtiyor.

Öztrak'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Biz daha başından seçimlerin sonucunu YSK değil millet belirleyecektir demiştik. Sandık kurullarının oluşumu gerekçe gösterilerek seçimlerin iptal edilmesi tamamen seçmen iradesinin üstünlüğüne aykırıdır ve bu kararla millet iradesi cezalandırılmıştır. Milletin seçtiği değil siyasilerin, YSK'nın dediği olmuştur ve millet iradesi gasp edilmiştir."

"Bu karar demokrasimizin yüz karası ve bunun faili saraydır. Gerekçeli kararın hiçbir bölümünde çalma çırpma yer almamıştır. Seçim sayım cetvellerindeki eksiklikten söz edilmektedir. Ortaya karışık bir gerekçe ile seçimin iptal edilmiştir."

"YSK üyeleri bu ayıbı nasıl temizleyecekler"

"Bu kararda çalma çırpma yok, bu iddiada bulunanlar milletin karşısında ne söyleyecekler bunu merak ediyorum. Hiç mi mahcup olmayacaklar. YSK Başkanı Sadi Güven'in gerekçesinin son cümlesine bakmak yeterli. Sadi Güven şunları söylemişti, "sonucu etkileyecek bir şey yoktur, bir tane tespit yoktur" diyor. Soruyorum, buna imzasını atan YSK üyeleri ayıbı nasıl temizleyecekler? Evlatlarının yüzlerine nasıl bakacaklar?"

"Türkiye çok büyük bir haksızlıkla karşılaşmıştır. Bugünlerde sürekli 'aynı gemideyiz' lafı tekrarlanıyor. Aynı gemide bulunabiliriz ama kaptan köşkünde oturanlar ülkenin gemisini demokrasi rotasından saptırmak adına ellerinden geleni yapıyorlar. "


 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam