CHP'de olağan kongre süreci başladı,Kazan kaynıyor

Politika 3 Mayıs 2017 18:17
Videoyu Aç CHP'de olağan kongre süreci başladı,Kazan kaynıyor
A
a

CHP MYK sonrasında açıklama yapan Tekin Bingöl, "Olağan kongre sürecini başlattık" dedi. "Bugünden itibaren olağan kongre sürecimiz başlatılmıştır. Olağanüstü kurultay tartışması başlatmak doğru değil. Olağanüstü kurultay yapsak dahi, yıl içinde ikinci bir takvim başlatmak zorundayız.

CHP MYK'da Fikri Sağlar hakkında disiplin işlemi başlatılması kararı alındı. 

MYK sonrası açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl şunları söyledi:

"Bugünden itibaren olağan kongre sürecimiz başlatılmıştır. Olağanüstü kurultay tartışması başlatmak doğru değil. Olağanüstü kurultay yapsak dahi, yıl içinde ikinci bir takvim başlatmak zorundayız. 

Bu asla gerçekçi değil. Bu örgütlerimizin kesinlikle kabul etmediği bir süreçten gelerek bu kararı aldık. Biz bugün olağan kurultayımızı başlattık. Kongre takvimi tamamlandıktan sonra kurultay tarihini belirleyecek yetkili organımız Parti Meclisimizdir."

İNCE: HUKUKEN MÜMKÜN DEĞİL

CHP'li Muharrem İnce, "Arkadaşlarımız kasımda olağan kurultay planlıyorlarsa bu teknik olarak, hukuken mümkün değildir" demişti.

Muharrem İnce'den Kılıçdaroğlu'na tepki


 

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, parti içi muhalefete yönelik tehdit eden açıklamasına tepki gösterdi. 

İnce, "Önemli olan farklı düşüneni, muhalefet edeni kapının önüne koymak değil, seçim akşamları kapının önünü bayram yeri haline getirebilmektir" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, dünkü grup toplantısında parti içi muhalefete karşı dikkati çeken mesajlar verdi. Partisinin grup toplantısında sert bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, parti içi muhalefete gözdağı verdi. Kılıçdaroğlu, partide mücadele yapanı kovacağını açıkladı.


Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Sayın Meral Akşener ile ben görüştüm bir kaç kere. Yarın ümit ediyorum ki bir ziyareti olacak yani dostane bir ziyaret. Elbette türkiyenin şu andaki içinde bulunduğu şartları gelişmeleri birlikte bir mütaala etme imkanımız doğmuş olacak" dedi.

Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde yaptığı basın toplantısında, 16 Nisan'da yapılan referandumun sonucunda Cumhurbaşkanının bir partiye üye olma imkânının tanındığını belirterek, "Belli bir süre içinde yüksek hakimler kurulunun değişmesi sağlanacak. Böylece ne olduğunu kestiremediğimiz bir döneme gireceğiz. Biz baştan beri partili cumhurbaşkanlığı prensibine kökten karşı olmadığımız konusunda bir takım fikirler ifade etmiştik. Ancak zaman içinde gördük ki bu toplumda bir endişeye sebep oldu" dedi.



Fikri Sağlar: Kapının önüne konulacak biri değilim
CHP'nin hakkında aldığı disiplin sürecinin başlatılmasına yönelik kararı değerlendiren Fikri Sağlar, "Kapının önüne konacak biri değilim" dedi. 

 

Fikri Sağlar, CNN Türk kanalında katıldığı programda ise "Kapının önüne konulacak biri değilim, kabul etmiyorum. Ben kavga da etmiyorum..." dedi.

Hakkındaki disiplin işleminin “Neden bir havuz medyasına bu beyanatı verdiniz” gerekçesiyle başlatıldığının kendisine söylendiğini belirten Sağlar, “Türkiye’de ifade özgürlüğünü savunan bir partide düşüncelerimden dolayı hakkımda disiplin soruşturması başlatılması beni üzdü” diye konuştu.

"Ben daha önce de Deniz Baykal döneminde partiden ihraç edildim. Ben hala mücadeleye devam ediyorum" diyen Sağlar, "Benim dedem Kuvai Milliyeci, Türkiye'yi kurtaran kadrolar arasında. Ben böyle bir gelenekten geliyorum" diye konuştu.

“Bu işlemin başlatılmasını çok haklı görmüyorum” diyen Sağlar,  hiçbir zaman ‘koltuk sevdasında olmadığını’ ifade ederek, şunları söyledi:

"Üçüncü dönem Parti Meclisi üyesiyim. Kurultay delegelerine karşı sorumluyum. İl ilçe başkanlarımızın, parti üyelerimizin taleplerini dile getirdim. Bunu PM’de de dile getirmiştim… 

Ben ne Meclis grubunda ne de PM’de karar aldığımızı hatırlamıyorum. Bu bize olan güvenin, partimizin tabanının bize verdiği sorumluluğu yerine getirmemiş demektir."

“Kavga etmiyorum, düşüncelerimi söylüyorum” diye devam eden Sağlar, basına yönelik baskı ile partisinden kendisine yönelen tepkiyi kıyaslayarak şunları ifade etti:

"MİT TIR’larında olduğu gibi. Bunu sorgulayan basın mensupları tutuklu. Yani özgürlükten yoksun. Yani dördüncü güç olan basın tutuklu. Özgürlük yok. Bu özgürlüğü sağlayabilmek bizim görevimiz. Ama kendi içerinizde bunu sağlayamıyorsunuz."

"KAPININ ÖNÜNE KONULACAK BİRİSİ DEĞİLİM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Parti içi kavgaya asla izin vermeyeceğiz. Kavga edenleri gerekirse kapının önüne koyacağız” sözlerine de göndermede bulunan Sağlar, son olarak şunları söyledi:

"Kapının önü Türkiye Cumhuriyeti toprağıdır. Ben yurttaşlar için mücadele ettim. Kapının önüne konulacak birisi değilim. Benim söylemek istediğim basit: Yeni bir yapı ortaya çıkması gerekiyor."

ENGİN ALTAY'A SERT SÖZLER

Ben burada yaptığım açıklamaların hepsini son PM toplantısında da söyledim. Dün sayın Engin Altay ben duymadım diyor. Her halde ben konuşurken uyuyordu. 

Ya rehavet içerisindeydi ya da duyduklarını anlamıyodu. Ne yazık ki bir partinin yöneticisi olan kişi yalan söyledi size. Havuz medyasına verilen mesaj değil içeriği önemlidir.

 

Kaynak : Haber10.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam