CHP'de İstifa depremi devam ediyor!

Politika 29 Ocak 2019 05:17
Videoyu Aç CHP'de İstifa depremi devam ediyor!
A
a

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, CHP'den istifa ettiğini açıkladı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Marmaris İlçe Başkanlığı yönetimi de, iradelerinin yok sayıldığını öne sürerek yedek üyelerle birlikte istifa ettiklerini duyurmuştu...

CHP'de istifalar ard arda geliyor.

Muğla'nın Marmaris ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı olan Ali Acar, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Marmaris CHP ilçe yönetimi de istifa ettiklerini duyurmuştu.

İlçe Başkanı Tolga Akbay, yönetim kurulundaki asil ve yedek üyelerin istifasına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Yönetimin yedek üyeleri ile beraber istifasını duyuran Tolga Akbay, "Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında mevcut Belediye Başkanı Ali Acar aday olarak açıklandı. Parti Meclisi (PM) toplantısında demokratik olmayan, hukuksuz, etik olmayan, anti demokratik bir biçimde başka bir isim dile getirildi. Bizim derdimiz kesinlikle isimler değil. Marmaris ilçe örgütünün siyasi iradesi yok sayıldı. Biz bu sebeple sabahleyin acil olarak toplandık. İrademizin hiçe sayılması kesinlikle kabul edilemez. Oy birliği ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe yönetim kurulu üyeleri olarak, yönetim kurulu üyeliğinden ve parti üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayız." ifadelerini kullandı.

''BU ANTİ DEMOKRATİK DURUŞA SESSİZ KALAMAZDIK''

Tolga Akbay, Cumhuriyet Halk Partisi'de siyaset yapma olanaklarını bulamadıklarını ifade ederek, "Öğleden sonra binin üzerinde üyemiz istifasını verecek. Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Gürün, il başkanımız, mevcut milletvekillerimiz, sürekli Marmaris'teki iradeyi yok sayarak, kendi iradelerini ortaya koydular. Bu süreçte de kendi iradelerinin ortaya konmasını Marmaris'te yönetimin iradesini hiçe sayarak bunun mücadelesini verdiler. Bu anti demokratik ve etik olmayan duruma karşı sessiz kalmamız mümkün değildi." açıklamasında bulundu.

Gazetecilerin soruları üzerine başka siyasi partilerle görüşmelerinin olacağının vurgusunu yapan Tolga Akbay, "3 bin 700 üyemizin yarısı istifa edebilir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam