Bülent Arınç, AYM'nin kararına ve başkanına sahip çıktı

Politika 2 Mart 2016 19:14
Videoyu Aç Bülent Arınç, AYM'nin kararına ve başkanına sahip çıktı
A
a

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun tepki gösterdiği AYM'nin Can Dündar ve Erdem Gül hakkında verdiği kararına Bülent Arınç'tan destek geldi. Arınç, "AYM kararının ve başkanının yanındayım." dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül için verdiği hak ihlali kararının ardından saflar netleşiyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Bülent Arınç, "AYM Başkanı Zühtü Arslan'ın yanındayım" dedi.

 

 

Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmalarına karşı çıktığını söyleyen Bülent Arınç, yaptıklarının bir gazetecilik faaliyeti olduğunu söyledi.

Bilkent Üniversitesi'nde 'Dünden Bugüne Türk Siyaseti' konulu konferansta konuşan Arınç, AYM'nin geç bile karar verdiğini vurguladı, "Adeta oy birliği ile alındı. Ben o 3 tane üyeyi de (ret oyu verenlerin) şahsen tanırım onların da hukuka bağlı olduğuna inanırım. Göreceksiniz onların da gerekçeleri vardır. 12 üyenin çok doğru karar verdiğini düşünüyorum ve onları candan tebrik ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili olarak, "Anayasa Mahkemesi, bu şekilde bir karar vermiş olabilir. Vermiş olduğu karara sadece sessiz kalırım ama kabul etmek durumunda değilim. Verdiği karara da uymuyorum, saygı da duymuyorum." demişti. Başbakan Davutoğlu da yaptığı açıklamada, "Davanın basın özgürlüğü davası olarak yansıtılması yanlış. Gizli belgeleri açıkladılar. Bütün süreçleri tamamlanıp son olarak Anayasa Mahkemesi'ne gidebilir. AYM’nin yetkisini aşan bir tutum var. Hepimizin bilmesi gereken husus var ki, hepimizi sınırlayan bir anayasa var. Yürüyen bir davaya müdahil olunmuş görüntüsü hakkı kimsede yoktur." dedi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam