Bozdağ "Bu Kılıçdaroğlu gizli evetçi"

ÇORUM 8 Mart 2017 19:05
Videoyu Aç Bozdağ "Bu Kılıçdaroğlu gizli evetçi"
A
a

Bakan Bozdağ: Geçen gün de çıkmış televizyonda ne diyor? 'Cumhurbaşkanı diyelim A partisinden oldu, başbakan da B partisinden oldu. O zaman kavga çıkmaz mı?' diyor. 'Çıkar' diyor. Biz de onu diyoruz ey Kılıçdaroğlu. Kavga çıkar, onun için kavga çıkmayan bir sistem getirelim""Bu Kılıçdaroğlu gizli evetçi haberiniz olsun.


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Şimdi Kılıçdaroğlu çıkmış, 'Kavga mavga yok' diyor. Geçen gün de çıkmış televizyonda ne diyor? 'Cumhurbaşkanı diyelim A partisinden oldu, başbakan da B partisinden oldu. O zaman kavga çıkmaz mı?' diyor. 'Çıkar' diyor. Biz de onu diyoruz ey Kılıçdaroğlu. Kavga çıkar onun için kavga çıkmayan bir sistem getirelim." dedi.

Bakan Bozdağ, AK Parti Sungurlu ilçe başkanlığı binasındaki balkondan halka hitap ederek, halk oylamasında destek istedi.

Savundukları yeni sistemle istikrarın geleceğini belirten Bozdağ, yürütmede istikrar olacağını, bunun adımlarını attıklarını anlattı.

Türkiye'nin cumhurbaşkanlarıyla başbakanlar arasında çıkan kavgalardan çok çektiğini vurgulayan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Şimdi Kılıçdaroğlu çıkmış, 'Kavga mavga yok' diyor. Geçen gün de çıkmış televizyonda ne diyor? 'Cumhurbaşkanı diyelim A partisinden oldu, başbakan da B partisinden oldu. O zaman kavga çıkmaz mı?' diyor. 'Çıkar' diyor. Biz de onu diyoruz ey Kılıçdaroğlu. Kavga çıkar onun için kavga çıkmayan bir sistem getirelim. Bu Kılıçdaroğlu gizli evetçi haberiniz olsun. Adam şimdi millete 'hayır deyin' diye kampanya yapıyor fakat neye 'hayır' dediğini bilmiyor. Okumamış. Cumhurbaşkanlığı sisteminde başbakanla cumhurbaşkanlığı birleştiriliyor, başbakanlık ortadan kaldırılıyor. Yok ki kavga etsin ama bu sistem kavga doğuruyor."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Anayasa Mahkemesine başvurma hastalığı olduğunu belirten Bozdağ, "Her işi mahkemeye götürür. İşi orada çözmek ister. Millete güvenmez, milletten endişe eder ama şimdi Anayasa Mahkemesinin bunu reddedeceğini gördü. Millete de ihtiyacı var. CHP yüzde 26. 51 olmak için AK Parti'lilerin, MHP'lilerin, diğer partililerin oyuna ihtiyacı var. 'Ben millete güveniyorum' dedi mahkemeye gitmekten vazgeçti. Eğer bu halk oylaması olmasaydı, sizin oyunuza ihtiyacı olmasaydı, hiçbir güç onu Anayasa Mahkemesine götürmekten vazgeçiremezdi." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun, Saadet Parti'lilerin oyuna ihtiyacı olmasa Necmettin Erbakan'ı anma programlarına katılmayacağına işaret eden Bozdağ, şunları söyledi:

"Bu halk oylaması olmasa Saadet Parti'lilerin oyuna ihtiyacı olmasa vallahi hiçbir güç onu oraya götüremezdi. Millet götürdü, sizin iradeniz götürdü. Şimdi başka bir şey yapıyorlar. Tayyip Bey'in aleyhine konuşmayın diyorlar. Bu millet Tayyip Bey'i seviyor, onun için ne deyin? 'Sayın Cumhurbaşkanı deyin' diyorlar. Halk sizin saygısızlığınızı görür. 'Hayır verecekken evete döner' diyor. AK Parti'ye de 'AKP' diyorlar. Şimdi 'AKP' demeyelim'. Ne diyelim? 'AK Parti diyelim' diyorlar."

Bakan Bozdağ, yeni sistemin daha gelmeden CHP'yi değişmeye yettiğini belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Allah'ın izniyle 16 Nisan'da milletin 'evet'leriyle sandıklar patlayınca CHP'nin nasıl değişeceğini siz göreceksiniz. Her seçim başarısızlığından sonra millete hakaret eden 'bidon kafalı, göbeğini kaşıyan, oduna, kömüre, makarnaya oy satan, okur yazar olmadığı veya cahil olduğu için CHP'ye oy vermiyor' diye hakaret eden bu zihniyet bundan sonra milletin adını ağzına alırken bir defa daha düşünecek. Çünkü bu millete saygısızlık yapana bu sistem iktidar yolunu tamamen kapatıyor. Milletin farklılıklarına, inançlarına, kabullerine, retlerine ve medeniyet değerlerine saygı duyması gerekiyor. Yüzde 50 artı 1'i kolay kolay kimse alamaz. Nasıl alacak? Size saygı duyacak. Hepimize saygı duyacak. Bu ülkedeki muhafazakarlar, laikler, sosyal demokratlar, milliyetçiler, farklı farklı görüşlere sahip olanların bütün görüşleri yeni sistemde zorunlu olarak büyük bir teminata kavuşuyor. Siyasetin yeni dili de yeni sistemle temizlenecek ve kutuplaşmayı değil, kucaklaşmayı esas alan bir sistem gelecek."

Bozdağ, daha sonra İl Özel İdaresi Konferans Salonu'nda sivil toplum örgütleri, muhtarlar ve kentin kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam