Başkan Erdoğan Sokağa çıkma yasağını iptal etti

Güncel 5 Haziran 2020 13:45
Videoyu Aç Başkan Erdoğan Sokağa çıkma yasağını iptal etti
A
a

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokağa çıkma yasağını iptal ettiğini açıkladı. Erdoğan, '15 ili kapsayan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması uygulamasını iptal etme kararı aldım. Vatandaşlarımdan, maske-mesafe-temizlik kurallarına titizlikle uymalarını rica ediyorum' dedi...


Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokağa çıkma yasağını iptal ettiğini duyurdu.

Twitter hesabından açıklamalar yapan Erdoğan, şunları söyledi:

"Bilindiği gibi salgın döneminde, halkımızı Koronavirüs'ten korumak için çok sayıda tedbir koyduk. Bunlardan biri tüm Türkiye'de veya belirli illerimizdeki sokağa çıkma sınırlamalarıydı.

En son sınırlamanın ardından bu yöntemi kullanmayı düşünmüyorduk. Ancak, 700 küsurlere kadar inen günlük vaka sayısı bini buldu. Bu olumsuz gelişme sonrası, sokağa çıkma sınırlaması tedbirini tekrar gündemimize aldık.

​Sağlık Bakanlığımızın önerisi ve İçişleri Bakanlığımızın genelgesiyle bu hafta sonu da 15 ilimizde sokağa çıkma sınırlaması uygulanacağı dün gece ilan edildi. Fakat vatandaşlarımızdan aldığımız değerlendirmeler, kararı tekrar gözden geçirmeye yöneltti.

​Tek amacı hastalığın yayılmasını önlemek ve vatandaşımızı korumak olan kararın, farklı sosyal ve ekonomik sonuçlara yol açacağı belirlendi. 2,5 aylık aradan sonra yeniden günlük hayatını düzenlemeye başlayan vatandaşlarımızın sıkıntıya düşmesine gönlümüz razı olmadı.

Bunun için, Cumhurbaşkanı olarak, 15 ili kapsayan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması uygulamasını iptal etme kararı aldım. Vatandaşlardan, maske-mesafe-temizlik kurallarına titizlikle uymalarını rica ediyorum."

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam