Başkan Aşgın KKTC'deki sıcak bölgeye gidiyor

ÇORUM 21 Ağustos 2023 15:17
Videoyu Aç Başkan Aşgın KKTC'deki sıcak bölgeye gidiyor
A
a

Sondakika haber: Çorum Belediyesi, Meclisi’ne getirilen kardeş şehirlerin tamamı sürekli gerginliklerin yaşandığı bölgelerden seçildi.Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın önümüzdeki günlerde bir heyetle KKTC’de yol tartışmalarının yaşandığı sıcak bölgeye giderek Beyarmudu Belediye Başkanı ile kardeşlik protokolünü resmen imzalayarak tüm dünyaya KKTC’ye desteğini..



BAŞKAN AŞGIN KKTC'DEKİ
SICAK BÖLGEYE GİDİYOR!..
3 KARDEŞ ŞEHİRDE STRATEJİK BÖLGEDE!

- KKTC’deki yol yapımını engellemeye çalışan BM araçlarının kepçeyle süpürülmesi dünya gündeminde yerini koruyor. Kıbrıs Türklerinin Pile'deki arazilerine ulaşımını kolaylaştırmak için yapılmakta olan Pile-Yiğitler yolu, insani bir amaç taşımaktadır...
ÇORUM BELEDİYESİ ALDIĞI KARARLA
STRATEJİK KARDEŞ ŞEHİR KONUMUNDA!.

- KKTC’deki yol tartışmalarının yaşandığı şehir olan Beyarmudu Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısında stratejik bir kararla Çorum'un kardeş şehri ilan edilmişti.Çorum Belediyesi Başkanı Dr. Halil İbrahim AŞGIN, mecliste konuya dair konuşmasında Beyarmudu Belediyesi’ni kardeş şehir ilan etme nedenlerini detaylı olarak açıklamıştı...
- Çorum Belediyesi, Meclisi’ne getirilen kardeş şehirlerin tamamı sürekli gerginliklerin yaşandığı bölgelerden seçildi...
Çorum Belediyesi bugüne kadar Filistin’in Kalkilya, Azerbaycan’ın Fuzuli kenti (Karadağ bölgesi) ve son olarak KKTC’nin Beyarmudu şehirlerini Çorum ile kardeş şehir ilan etti. Çorum’dan Bu bölgelere destek sunularak dünya kamuoyuna bu yönde mesaj verilmesinin sebebidir dedi...
BEYARMUDU BELEDİYE BAŞKANI
ÇORUM’U ZİYARET ETMİŞTİ!..

KKTC’deki yol yapımını engellemeye çalışan BM araçlarının kepçeyle süpürülmesinin kahramanlarından, Çorum’un kardeş şehri Beyarmudu Belediye Başkanı Bülent Bebek, daha önce bir heyetle Çorum’a gelerek Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim AŞGIN’ı ziyaret etmişti.
BAŞKAN AŞGIN KKTC'DEKİ
SICAK BÖLGEYE GİDİYOR

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın önümüzdeki günlerde bir heyetle KKTC’de yol tartışmalarının yaşandığı sıcak bölgeye giderek Beyarmudu Belediye Başkanı ile kardeşlik protokolünü resmen imzalayarak tüm dünyaya KKTC’ye desteğini bir kez daha ilan edeceği söyledi.
AŞGIN KKTC'DEKİ BELEDİYEYE BÖYLE SESLENDİ!
BEKLE ‘GELİYORUZ KARDEŞİM,
YALNIZ DEĞİLSİNİZ’!..

Gelişmeler üzerine az önce bir açıklama yapan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Belediye Meçlis ve Bakanlık onaylarını aldıklarını, KKTC Beyarmudu Belediyesi ile resmen kardeşlik protokolü imzalamak için sıcak bölgeye gideceklerini duyurdu.
İşte o açıklama:
“Geliyoruz kardeşim, yalnız değilsiniz. KKTC'de yaşanan ve kardeşlerimizin sonuna kadar haklı olduğu olaylarda kardeş şehir protokolü imzalama kararı aldığımız Beyarmudu'nun kahraman Belediye Başkanı Bülent Bebek, damarlarındaki asil kanın gereğini BM askerlerinin karşısında en önde durup, "O araçlar kalkmazsa ezip geçerim." diyerek yerine getirmiş. Gurur duyduk.
Belediye Meclis kararı ve Bakanlık onayları tamam, şimdi en kısa sürede Beyarmudu'na, KKTC'ye, kardeşlerimizin yanına gidiyor, kardeşliğin gereğini yapıyor, kardeşliğimizi de törenle resmiyete kavuşturuyoruz.
Her şart ve koşulda Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha tüm dünyaya haykırıyoruz."
OLAYIN GİZLİ KAHRAMANI KONUŞTU
Öte yandan KKTC’de yol tartışmalarının yaşandığı bölge olan Beyarmudu şehrinin Belediye Başkanı Bülent Bebek, BM Barış Gücü Komutanı’na “O araçlar kalkmazsa ben bunları ezip geçeceğim” dediğini anlattı.
YOLU TEMİZLEYİN’ EMRİNİ VERDİ!
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı da Pile köyüne yönelik yol yapım çalışmalarına devam edildiğini bildirdi.
KKTC’de Pile-Yiğitler mevkiindeki yol yapımına engel olmak isteyen BM güçlerinin bölgeden püskürtülmesi ve perde arkasında yaşananlar ortaya çıktı. Yolun belli kısımlarına tel örgü, beton ve araç yerleştiren BM güçlerine karşı kepçe operatörlerine “Yolu temizleyin” emri veren Beyarmudu Belediye Başkanı Bülent Bebek, yaşananları Yeni Şafak’a anlattı:
22 ARAÇLA BASKIN
17 Ağustos saat 12.00 gibi yol yapım ekibimiz sahaya indi. Ara bölgeye girdik. Çayhan bölgesi burası. O gün çok sorun yaşamadık açıkçası. Sadece BM Barış Gücü güvenlik tedbirlerini arttırdı. Ertesi sabah saat 05.00’te en kritik nokta olan Onevler bölgesine 22 araçla baskına geldiler. Orada 7 polis, ben ve korumalarım vardık. BM güçleri 40-45 kişilik ekiple geldi.
BURASI TÜRK TOPRAĞI!..
- Pile köyünde 500 kadar Kıbrıslı Türk'ün yaşıyor.Bölgede yaşayanların birçok nedenden dolayı günlük olarak KKTC tarafına geçmek zorunlulukları bulunduğunu aktardı bildirdi...
Bunlar herhalde bizi korkup geri adım atacağız sandılar. Ama biz etten duvar ördük. Baskına gelenlerin başındaki kişi de buradaki BM Barış Gücü’nün komutanıymış. Bize, tehditvari şekilde “Başkan burası Rum toprakları. Derhal burayı terk edin” dedi. Ben de kendisine “Siz buradan gidin, burası Türk toprakları, bir adım bile geçerseniz gereğini yaparım” dedim. Ve orada kaldılar.
KALDIRIN YOKSA EZİP GEÇERİM
O gün gerginlik başladı. Biz de makul bir güç kullanarak BM güçlerini püskürttük. Herhangi bir kavga ya da fiziki saldırı olmadı. Öncesinde uyarılarımı yapmıştım, “O araçlar kalkmazsa ben bunları ezip geçeceğim” dedim. Kaldırılmayınca oradaki güçlerimize, kepçe operatörlerine “Yol üzerindeki her şey temizlenecek, araç-gereç hiçbir şey kalmayacak” diye talimat verdim.


GERİ ADIM ASLA YOK!..
BM’nin yol yapımına engel olmak, set çekmek gibi bir misyonu bulunmuyor. Onlar burada gözlemci, BM Barış Gücü’nün görevi iki toplum arasındaki gerginliği azaltmak. Ama bunlar Rum güdümünde. Rum hükümetinin talimatları doğrul-tusunda hareket ediyorlar. Artık eski sistem bitti. Burada bir irade var. Hiçbir şekilde geri adım atmak yok, bu yol yapılacak. Barış Gücü de bunu kabullendi. Hâlâ buradayım, gerginlik azaldı. Yol çalışması devam ediyor. Onlar dersini aldı dedi...
- BM Barış Gücü'nün tavrı nedeniyle geçici olarak durduğunu belirterek, "Pile'ye yol yapım çalışmaları devam ediyor. Ara bölgedeki Pile köyünde yaşayan vatandaşlarımızın daha güvenli, sorunsuz ve İngiliz Egemen Bölgelerine muhtaç kalmadan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne erişebilmeleri için Yiğitler-Pile Yolu Projesi'ni başlattık. Tüm engellemelere rağmen yol çalışması devam ediyor." ifadelerini kullandı.



#Çorum
Elvan Şimşek
364 Web TV
Çorum Belediyesi
Dr. Halil İbrahim AŞGIN
#KKTC
#Beyarmudu
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam