
Çorum’un yıllardır beklediği demiryolu projesinde çalışmalar sürerken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan dikkat çeken bir açıklama geldi. Trabzon’daki programında Ankara–Kırıkkale–Çorum–Samsun Hızlı Tren Projesi’ne değinen Uraloğlu, “Treni Kırıkkale’den Çorum’a doğru yola çıkarttık. Yapım çalışmalarını başlattık” dedi.
Ankara’yı Çorum üzerinden Samsun’a bağlayacak hızlı tren projesinin ilk ayağını 120 kilometrelik Delice–Çorum kesimi oluşturuyor.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın haziran ayında açıkladığı verilere göre bu kesimde genel fiziki ilerleme yüzde 25 seviyesine ulaşmıştı. Hattın tamamlanmasıyla Çorum–Ankara arasındaki demiryolu seyahat süresinin 1 saat 20 dakikaya indirilmesi hedefleniyor.

Uraloğlu, hızlı trenin Çorum'da kalmayacağını ve Karadeniz'e doğru devam edeceğini vurguladı.
Bakan Uraloğlu, Trabzon'daki konuşmasında Çorum ile Havza arasındaki etapların ihalelerinin bu yıl gerçekleştirildiğini belirterek sonraki hedefin Havza–Samsun kesimi olduğunu söyledi.
Bakanlığın daha önceki resmî açıklamasına göre Çorum–Merzifon ve Merzifon–Havza kesimlerinin ihaleleri 2026 yılı içerisinde gerçekleştirildi. Havza–Samsun arasındaki yaklaşık 70 kilometrelik kesimin ise 2027 yılı yatırım programına alınarak çalışmaların başlatılması planlanıyor.
.png)
Projenin Çorum açısından en önemli kazanımlarından biri Ankara bağlantısı olacak.
Uraloğlu'nun daha önce Çorum'da yaptığı açıklamaya göre hattın tamamlanmasıyla Ankara–Çorum 1 saat 20 dakikaya, Ankara–Samsun ise yaklaşık 2,5 saate düşecek.
Projenin yalnızca yolcu taşımacılığı açısından değil, yük taşımacılığında da önemli bir koridor oluşturması hedefleniyor. Bakan Uraloğlu, tamamlanan hatla yılda 12 milyon yolcu ve 14 milyon ton yük taşınmasının öngörüldüğünü açıklamıştı.
Bakan Uraloğlu'nun açıklamalarına göre Ankara–Kırıkkale–Çorum–Samsun hattının devamında Samsun–Sarp hızlı tren projesi devreye girecek.
Samsun'dan başlayarak Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'i kapsaması planlanan hatla Karadeniz kıyısındaki şehirlerin demiryoluyla birbirine bağlanması hedefleniyor. Uraloğlu, Samsun–Trabzon arasındaki seyahat süresinin yaklaşık 2 saate düşürülmesinin planlandığını söyledi.

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Çorum'u Tanımayanlar, Arca Çorum FK'yı da Anlayamaz!
Elvan Simsek
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Oğuzlar’da orman yangınlarına yapay…
Bakan Uraloğlu "Hızlı Treni Çorum’a…
Anaç Hukuk Bürosu’nda Stajını Tamam…
Türkiye’den Dünyaya Açılan Ödül
Samsun deplasmanı öncesi Uğur Uçar’…
Çorum’da görenleri şaşırtan tıraş! …
İdlib’de şiddetli patlama: Sarmada’…
İskilip’te diyaliz servisi kazasınd…
Çorum’un 18’inci mahallesi Melikgaz…
Bakan Bayraktar’dan Çorum’a tarihi …
Çorum’da şehit Habip Gökçe ve Emre …
Çorum FK’yı Samsun’da zorlu 90 daki…
Çorum’da Süt Üreticisine 6,4 Milyon…
Uğur Uçar’dan tarihi galibiyet sonr…
Çorum’un Süper Lig’deki ilk zaferi!…
Arca Çorum FK-Eyüpspor Maçı Bugün!
Tarihi Çorum Konağı 70 Yıl Sonra Ye…
Öğretmenler İçin Yeni Dönem! MEB Ön…
Şiddet Görüntüleri Sonrası Berhan Ş…
Galatasaray Başakşehir’i 3-2 Devird…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET