CHP başta olmak üzere ulusalcı kesimin sahip çıktığı Metin Feyzioğlu'na Devlet Bahçeli'den tepki geldi. Bahçeli, "Metin Feyzioğlu'nun konuşması alenen kışkırtıcıdır" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Danıştay'ın 146. kuruluş yıl dönümü töreninde Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun sözlerini, "Baro Başkanı'nın ucu açık, her konuya girip çıkan konuşması alenen kışkırtıcıdır" diye değerlendirdi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Kıbrıs Barış Harekatı dolayısıyla Türkiye'yi mahkum eden kararını da kınayarak, "Başbakan'dan AİHM kararını reddederek, aynen iade etmesini millet nam ve hesabına istiyor, bunun takipçisi olacağımızı tüm taraflara bildiriyorum" dedi.
Aday belirleme çalışmalarımız sürüyor
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Cumhurbaşkanı adaylarını belirleme çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Dar tutmuyoruz, olgunlaşmasını da bekleyerek, hayırlı sonuç elde etmenin gayreti içindeyiz" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı adaylarını belirleme çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Dar tutmuyoruz, olgunlaşmasını da bekleyerek, hayırlı sonuç elde etmenin gayreti içindeyiz" dedi.
Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Cumhurbaşkanı adaylarıyla ilgili çalışmalarının ne aşamada olduğu ve bu konuda destek turları yapıp yapmayacaklarının sorulması üzerine Bahçeli, çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Çalışmalarını dar sınırlı tutmadıklarını ifade eden Bahçeli, "Olgunlaşmasını da bekleyerek, hayırlı sonuç elde etmenin gayreti içindeyiz" diye konuştu.
Devlet Bahçeli, bir gazetecinin "Sayın Başbakan'ın Afyonkarahisar'da 'bürokraside cadı avı başlatacağız' şeklinde ifadesi oldu. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusunu, "Çok çirkin. Yıllarca beraber çalışmış, bürokraside üstün gayretleriyle AKP iktidarına katkı sağlamış insanları şimdi cadı olarak nitelendirmesi zihni bulanıklıktır" diye yanıtladı.
Kaynak : www.hitittv.com