Bahçeli, Erkan Usta'yı görevden aldı

Politika 24 Ekim 2018 22:59
Videoyu Aç Bahçeli, Erkan Usta'yı görevden aldı
A
a

Sondakika haber: Erkan Usta neden görevden alındı? Devlet Bahçeli, MHP Grup Başkanvekili Erkan Usta'yı görevden aldı...

Emeklilikte yaşa takılanlar için İYİ Parti'nin önergesi CHP, HDP ve MHP oylarıyla Meclis'de kabul edildi. EYT önergesinin kabul edilmesinden sonra MHP lideri Bahçeli'nin Grup Başkanvekile Erkan Usta'yı bundan dolayı görevden aldığı iddia edildi.

Emeklilikte yaşa takılanlar için İYİ Parti'nin önergesi CHP, HDP ve MHP oylarıyla Meclis'de kabul edildi. EYT önergesinin kabul edilmesinden sonra MHP lideri Bahçeli'nin Grup Başkanvekile Erkan Usta'yı bundan dolayı görevden aldığı iddia edildi.

6.2 milyon kişiyi yakından ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili Meclis araştırma önergesi, AK Parti'li milletvekillerinin 135 ret oyuna rağmen CHP, HDP, MHP, İYİ Parti'den gelen 145 oyla kabul edilmişti. Bahçeli'nin Grup Başkanvekili Erkan Usta'yı EYT oylamasından sonra alması dikkatlerden kaçmadı.

Erkan Usta kimdir?

Erhan Usta, 17 Temmuz 1966 tarihinde Havza, Samsun'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Havza'da tamamlayan Erhan Usta, lise mezuniyetinin ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü'nde eğitim görmeye başladı. Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden de mezun olduktan sonra ABD Northeastern Üniversitesi'nde İktisat Politikası ve Planlama dalında bölüm birincisi olarak master derecesi aldı.

Halen Celal Bayar Üniversitesi İktisat Anabilim Dalında doktora çalışması devam eden Erhan Usta, Devlet Planlama Teşkilatı (Kalkınma Bakanlığı)'nda Uzman Yardımcısı, Uzman, Daire Başkanı, Genel Müdür, Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapmıştır. İstanbul Finans Merkezi Koordinatör Yardımcılığının yanı sıra 10 sene süreyle İç Denetim Koordinasyon Kurulu Üyeliği, kamu şirketlerinde yönetim kurulu üyelikleri görevlerinde bulundu. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye Genel Seçimleri'nde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Samsun milletvekili seçildi. 11 Ekim 2016 tarihi itibarıyla MHP grup başkanvekilliği görevini yürütmektedir. İyi seviyede İngilizce bilen Erhan Usta, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam