Bağ-Kurlunun Ocak zammı Ne kadar olacak?

Ekonomi 28 Eylül 2018 12:01
Videoyu Aç Bağ-Kurlunun Ocak zammı Ne kadar olacak?
A
a

2019 Ocak Bağ-Kur emeklisi zammı.Yüz binlerce Bağ-Kur emeklisi de Ocak ayının yaklaşması ile birlikte gözünü maaşına yapılacak zam haberine çevirdi. Enflasyon oranına endeksli olan Bağ-Kur emeklisi zammı, enflasyon tahmininin ortaya çıkması ile birlikte yavaş yavaş belli oldu...

BAĞ-KURLULARIN OCAK ZAMMI BELLİ OLDU MU?
​Ocak-Haziran döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zammı Temmuz ayında alan Bağ-Kurluların emekli maaşına yüzde 9,17 oranında zam yapıldı. Bu zam sonrası en düşük Bağ-Kur emeklisinin maaşı 1553 TL oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı'nda yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 20,8 olarak açıklandı. Bu oran sonrası Temmuz-Aralık dönemi enflasyon tahmini yüzde 10,65 olarak belirlenmiş oldu. Eğer hedef belirlenen şekilde gerçekleşirse Bağ-Kur emeklileri yüzde Ocak ayında 10,65 oranında zam alacak.

EN DÜŞÜK BAĞ-KUR EMEKLİSİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?
Hedeflenen enflasyon tahmini gerçekleşirse Bağ-Kurlulara yapılacak yüzde 10,65 zam sonrası en düşük Bağ-Kur emeklisi maaşı 1718 TL olacak. Yapılan zam oranına göre emekli maaşları 165 lira ile 563 lira arasında artış gösterecek. Tarım Bağ-Kur'lular için de en düşük maaş 1.287 TL'ye yükselecek.


EMEKLİ ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Zam oranı 3 Ocak 2019'da TÜİK tarafından açıklanacak orana göre kesinleşecek.Enflasyon oranı açıklanınca 1 milyon 641 bin Bağ-Kur emeklisinin ve Bağ-Kurlu anne-babası veya eşinden ölüm aylığı alan kişinin aylığı zamlanacak. Bağ-Kur'dan malulen emekli olmuş 22 bin kişi, 940 bin ölüm aylığı alan kişi, iş göremezlik geliri alan 230 bin kişinin de aylıkları zamlanacak.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam