Ayşen Gruda hayatını kaybetti

Magazin 23 Ocak 2019 17:19
Videoyu Aç Ayşen Gruda hayatını kaybetti
A
a

Yoğun bakımda tedavisi devam eden tiyatro ve sinema sanatçısı 74 yaşındaki Ayşen Gruda vefat etti.Usta sanatçı Ayşen Gruda tedavi gördüğü Kağıthane Derindere Hastanesi'nden hayata gözlerini yumdu.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, "Kendisini 1 aydır yoğun bakımda takip ettik. 2 gündür tansiyonu çok düşük seyretti. Kendisini 13.45'te pankreas kanseri ve kanamadan dolayı kendisini kaybettik. En ileri derecede tedavi etmeye çalıştık, vicdanımız rahat" ifadeleri kullanıldı. 

Ayşen Gruda, Cuma günü Zinzirlikuyu Mezarlığı'ndan son yolculuğuna uğurlanacak. Usta sanatçı Ayşen Gruda,  "Türk halkı beni nasıl gömeceğini bilir" demişti.

AYŞEN GRUDA KİMDİR?

Türk Sineması ve Tiyatrosu'nun Domates Güzeli lakaplı oyuncusu 74 yaşındaki Ayşen Gruda, 30 Kasım 1945 tarihinde Erman Ailesi'nin ortanca kızı olarak İstanbul, Yeşilköy'de Osmanlı zamanında karargâh olarak kullanılan bir köşkte dünyaya geldi. Babasının mesleği, kara tren makinistiydi. Gençlik günlerini radyo dinleyere, kitap okuyarak geçirdi. Lise ikiye giderken babası hayatını kaybetti. Geçim sıkıntısı yüzünden okulu bırakıp çalışmaya hayatına başladı.

İlk olarak 14 yaşında sahneye çıktı. Tevfik Bilge'nin turne tiyatrosunda profesyonel oyunculuğa burada başladı. İlk rolü 1962 senesinde Kongre Eğleniyor adlı vodvilde küçük bir hizmetçi rolünde oynadı. 1977 yılında 16 senelik tiyatro hayatından sonra televizyonda bir eğlence programı içinde yayınlanan skeçte canlandırdığı Domates Güzeli Nahide Şerbet karakterinden sonra herkes tarafından tanınmış biri oldu. 

Ayşen Erman, o zamanlar Ankara Meydan Sahnesi'nde tiyatro oyuncusu Yılmaz Gruda ile tanışıp evlendi. Kızları Elvan doğunca Ayşen Gruda bir süre tiyatroya ara vermek zorunda kaldı. Ayşen Gruda, Yılmaz Gruda'dan boşandıktan sonra da 'Gruda' soyadını kullanmayı sürdürdü. Ayşen Gruda daha sonra yakın dostu Adile Naşit'in sayesinde, Ertem Eğilmez filmlerinin çekirdek kadrosunda dahil oldu.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam