AVRUPA FUTSAL’IN ŞAMPİYONU PORTEKİZ OLDU

ÇORUM 18 Temmuz 2017 11:59
Videoyu Aç AVRUPA FUTSAL’IN ŞAMPİYONU PORTEKİZ OLDU
A
a

11. Avrupa Üniversiteler Futsal Şampiyonası’nda şampiyonluğu Portekiz Beire İnterior takımı kazandı.Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 11. Avrupa Üniversiteler Futsal Şampiyonası gerçekleştirilen kapanış seremonisiyle sona erdi...


11. Avrupa Üniversiteler Futsal Şampiyonası’nda şampiyonluğu Portekiz Beire İnterior takımı kazandı. Final maçında Gürcistan Tbilisi önünde son dakikaları nefes kesen maçtan 5-4 galip ayrılan Portekiz Üniversitesi Avrupa Şampiyonu oldu.
 
Gruplarından birinci olarak yarı finale yükselen ve yarı final maçlarını kazanarak finale yükselen Portekiz Beire takımı ile Gürcistan Tbilisi arasındaki maçın ilk dakikaları karşılıklı ataklarla geçerken Portekiz temsilcisi Bruna Miguel’in iki dakika içinde attığı iki golle 2-0 öne geçti ve ilk yarıyı bu skorla Portekiz takımı önde tamamladı.
 
İkinci yarının başında aynı futbolcu kendisinin ve takımının üçüncü golünü atarak skoru 3-0 yaptı ve rahatladı. Gürcistan takımı Nikolaz Kuntanidze’nin golüyle umutlandı hemen ardından Portekiz takımı farkı yeniden üçe çıkardı. Son iki dakika ise kelimenin tam anlamıyla mefes kesti. Gürcistan temsilcisinde iki dakika içinde üç gol buldu, Nikolaz bir buçuk dakika içinde gol birden attı buna bir golde Tornike katkı verince son dakikaya 4-4’lük beraberlikle girildi.
 
Maçın uzatmaya gitmesi beklenirken Portekiz temsilcisinde Joao Antonia bitime sekiz saniye kala tac atışından gelen topa yerden sert vurdu savunmayada çarpan top köşeden ağlara gitti ve maçı bu golle 5-4 kazanan Portekiz Beire İnterior takımı Avrupa Şampiyonu oldu.
 
Gürcistan takımı ikinci olurken Portekiz’in diğer takımı Porto Üniversitesi üçüncü Polanya takımı dördüncü Macaristan takımı beşinci, Fransa temsilcili altıncı, İstanbul Üniversitesi yedinci, Almanya temsilcisi sekizinci Romanya temsilcisi dokuzuncu Karamanoğlu Mehmet Bey onuncu olurken Çorum Hitit Üniversitesi ise on birinci olarak şampiyonayı tamamladı.

Çorum Hakimiyet gazetesi


------------------------------------------------------------------------------------
ŞAMPİYONADAN NOTLAR / E.Şimşek  Çorum 

Kadınların MVP ödülü Tihana Nemcic'e (CRO) verildi ve ödül EUSA Teknik Delegesi Tomasz AFTANSKI tarafından sunuldu. Kadınların en iyi kaleci ödülü Ekaterina Redko'ya (RUS) verildi ve ödül Çorum İli Spor Müdürü Hasim EGER tarafından sunuldu. Kadınların en iyi skor ödülü Olesya Vorobey'e (RUS) verildi ve ödül Türk Üniversiteler Spor Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal TAMER tarafından sunuldu. Bayan Fair Play ödülü Moskova Politeknik Üniversitesi'ne (RUS) verildi ve ödül Türk Üniversite Sporları Federasyonu Genel Sekreteri Erdoğan CELEBI tarafından sunuldu.
 
Erkeklerin MVP ödülü Tihana Nemcic'e (CRO) verildi ve ödül EUSA Teknik Delegesi Tomasz AFTANSKI tarafından sunuldu. Erkeklerin en iyi kaleci ödülü Ekaterina Redko (RUS) 'e verildi ve ödül Çorum İli Spor Müdürü Hasim EGER tarafından sunuldu. Olesya Vorobey'e (RUS) verilen erkek fuarı ödülleri Türk Üniversiteler Spor Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal TAMER tarafından sunuldu. Erkeklerin en iyi skorer ödülü Moskova Politeknik Üniversitesi'ne (RUS) verildi ve ödül Türk Üniversite Sporları Federasyonu Genel Sekreteri Erdoğan CELEBI tarafından sunuldu.
Kaynak : Çorum Hakimiyet Gazetesi/www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam