ATALAY'DAN SEÇİM DÖNEMİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

Politika 29 Ağustos 2015 09:06
Videoyu Aç ATALAY'DAN SEÇİM DÖNEMİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR
A
a

Yeni kabinede yer alan isimlerin açıklanmasının ardından AK Parti MYK ve MKYK toplantısı Davutoğlu liderliğinde yapıldı. Toplantının ardından parti sözcüsü Beşir Atalay 3 dönem kuralı ve seçim dönemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yeni kabinenin açıklanmasının ardından AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplandı. Toplantının ardından parti sözcüsü Beşir Atalay önemli açıklamalarda bulundu.
 
Atalay'ın açıklamalarından satırbaşları

AK Parti bütün seçim bölgelerinde seçime katılacak. 3 Eylül'e kadar aday adaylığı başvuruları tamamlanmış olacak. Aday olacak kamu görevlilerinin 31 Ağustos Pazartesi akşamına kadar istifa etmesi gerekiyor.
 
3 dönemlikler kabineye girdi

3 dönemlikler kabineye girdiAK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, geçici seçim hükümetinde 3 dönemliklerin yer almayacağını belirtmişti ama Başbakan Davutoğlu'nun...
18 Eylül'e kadar YSK'ya listeler bildirilecek
Erkek adaylar 5 bin lira ödeyecek, kadın adaylar 2 bin 500 lira ödeyecek, engelli aday adayları ise ödeme yapmayacak. Aday adayları herhangi bir il başkanlığımıza başvurularını yapabilirler. Partiler YSK'ya 18 Eylül gününe kadar aday listelerini bildirmiş olacak.
 
''Kongremiz seçim startımız olacak''

Kongre konusunda sorun yok, bütün birimlerimizle kongreye hazırlanıyoruz. Kongremiz bir anlamda seçim startımız da olacak. İlk mesajlarımızı bu kongremizde vermiş olacağız.
 
''3 dönem kuralında düzenleme''

3 dönem kuralıyla ilgili bir düzenleme yapılıyor. 25. dönemde aday olmayanlar 26. dönemde başvurabilecekler. Bu kısa sürede 3. dönem olmuş olanlar da yine adaylık için başvurabilecekler. Kural tamamen kalkmıyor ama böyle bir düzenleme yapılmış oluyor.
 
''Bahçeli'nin telaşını mazurz görmek lazım''

Bu bir koalisyon hükümeti değil. Bu bir AK Parti hükümeti de değil. Sayın Bahçeli epey çelişkili tutumlar içinde. Doğrusu zor bir durum da yaşıyorlar. Onları mazur da görmek lazım bugünlerde telaşlı ve aşırı hakaret içeren yorumlarından dolayı.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam