Asgari Ücrete Ek zammı Geliyor!

ÇORUM 25 Mart 2023 23:49
Videoyu Aç Asgari Ücrete Ek zammı Geliyor!
A
a

Asgari ücrete ek zam için açıklama geldi ve kulis bilgisine göre seçim öncesi zammın gündemde olduğuna yer verildi...



Asgari ücrete ek zam için rakam açıklandı. Kulislerden bir son dakika haberi geldi. Gelen haberde asgari ücrete seçimden önce bir ek zam düşünüldüğü bildirildi. Geçen gün açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Akbaşoğlu, Temmuz ayını işaret edereken kulisler, oy oranlarının çok yakın gitmesi nedeniyle seçim öncesi asgari ücrete bir ara düzenlemenin gündeme geleceğini söyledi.

GEÇEN SENE ARA ZAM GELMİŞTİ

Geçen sene başında 4 bin 250 lira olarak belirlenen asgari ücret, yüksek enflasyonun altınd ezilince hükümet, ara zam için görüşmeler yapmış ve asgari ücreti 5 bin 500 liraya çıkarmıştı. 2023 Ocak zammı da oldukça yüksek olmuş ve 5 bin 500 lira olan asgari ücret 8 bin 500 liraya kadar çıkarılmıştı.

ENFLASYON HALA YÜKSEK

Geçen sene yüzde 80'lere kadar çıkan enflasyon rakamlarında baz etkisi ile birlikte düşüş görülürken bu düşüş sınırlı olmuş ve yüzde 55 seviyelerine ancak görüldü.

ASGARİ ÜCRETE SEÇİM ZAMMI

Yüksek gelen enflasyon karşısında alım gücü düşmeye devam eden asgari ücrete ek zammın gündemde olduğu belirtilirken, özellikle seçimlerin yaklaşması ve oy oranlarının birbirine çok yakın olması nedeniyle asgari ücrete seçimlerden önce bir ek zammın gündemde olduğu ve zamla asgari ücretin 10 bin liranın üzerine çıkarılacağı iddia edildi. 

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam