Asgari ücret en az 8 Bin TL olacak!

ÇORUM 15 Aralık 2022 09:29
Videoyu Aç Asgari ücret en az 8 Bin TL olacak!
A
a

Sondakika haber: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'den milyonlarca çalışanı ilgilendiren son dakika asgari ücret ve EYT açıklaması geldi.'Asgari ücreti, diğer ücretleri de rahatlatacak bir düzeyde bir uzlaşmayla belirleyeceğiz.' dedi...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün ikinci kez bir araya geldi. Toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yer almadı. Tüm Türkiye 'Asgari ücret ne kadar olacak?' sorusunu araştırırken Bakan Bilgin'den toplantı öncesinde milyonlarca çalışanı ilgilendiren zam açıklaması geldi.

Bakan Bilgin, "Asgari ücreti, diğer ücretleri de rahatlatacak bir düzeyde bir uzlaşmayla belirleyeceğiz" diye konuştu. Bununla beraber EYT ile ilgili yeni düzenlemenin olduğunu duyurdu.

ASGARİ ÜCRET 2023 ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sosyal Güvenlik Kurumunca düzenlenen Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi'nin kapanış konferansına katıldı. Bakan Bilgin burada sadece asgari ücretli değil tüm çalışanların maaş artışlarına ilişkin çok kritik bir yorumda bulundu.

"Bu hafta ya da önümüzdeki hafta bu ay içinde yasal olarak imzalamamız lazım" diyerek asgari ücretin ne zaman belli olacağına dair önemli bir ipucu veren Bakan Bilgin, "Bu hafta asgari ücretle ilgili önemli bir toplantı yapıyoruz. Toplantı bittikten sonra bir değerlendirme yaparak kamuoyu ile paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

EYT AÇIKLAMASI

EYT'yle ilgili konuşan Bakan Bilgin şunları söyledi: "Teknik sorunla yaş arasındaki ilişki nasıl kuruldu bilmiyorum ama teknik sorun adı üzerinde kayıtlarla ilgili sorunlar var. Sorunların çözüldüğünü söylüyoruz, bir sorun var değil, altyapıyı oluşturuyoruz. Yani istifade edecek insanların tamamını kapsayacak bir düzenleme yapıyoruz."

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam