Aracının Km'sini düşürene 5 bin TL ceza

Otomotiv 5 Ocak 2015 09:41
Videoyu Aç Aracının Km'sini düşürene 5 bin TL ceza
A
a

Son yıllarda ikinci el otomobil satışlarında sıkça görülen kilometre düşürme olayına ceza geldi. Mahkeme, kilometresiyle oynanmış aracı satan kişinin, 5 bin 300 lira ‘kötü niyet tazminatı’ ödemesine hükmetti.

Isparta’da satın aldığı otomobilin kilometresinin düşürüldüğünü öğrenen galerici Yalçın Baysan, aracı satan kişiye dava açtı. Baysan’ı haklı bulan mahkeme, satıcının 5 bin 300 lira ‘kötü niyet tazminatı’ ödemesine hükmetti. Başına gelen olayın her an karşılaşılabilecek bir durum olduğunu söyleyen Yalçın Baysan şunları anlattı:

 

“İnsanlara güveniyorsunuz. Kötü niyetli olabileceklerini düşünmeden araçlarını satın alıyoruz. Böyle bir durumda mağdur taraf mutlaka hakkını arasın. Mahkeme kilometreyle oynayana gerekli cezayı veriyor. Kesinlikle bu tür bir olayda aracı kabullenip, satmaya kalkmayın. Yoksa sattığınız kişi sizin yapmadığınızı yapar, konuyu yargıya taşır ve suçsuzken suçlu olursunuz.”

 

Galericilerin kamuoyunda hep suçlandığına da değinen Yalçın Baysan sözlerini şöyle sürdürdü: “Galericilerin imaj sorunu var. Oysa bu konuda bir galerici mağdur durumda. MASFED olarak galericilerin imaj sorununu ortadan kaldırmaya yönelik çalışma başlattık.”

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam