APO Çorum'un ve Sivas'ın hesabını sormaya devam edeceğiz

Politika 6 Nisan 2013 22:15
A
a

ÖCALAN ALEVİLERE SELAM SÖYLEDİ ,CHP'DE MASAYA OTURSUN DEDİ. Biz Dersim'in, Maraş'ın, Çorum'un ve Sivas'ın hesabını sormaya devam edeceğiz'" dedi.

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, "Barış masasında bir eksik var. Erdoğan'ın yanında Sayın Kılıçdaroğlu'nun da oturması lazım" dedi. 

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ile Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü beraberindeki sanatçı Ferhat Tunç ile Tunceli'ye gelerek, Belediye Konferans Salonu'nda partililerle buluştular. 

HALK BARIŞI DESTEKLEMEYENE HESABINI SORAR 

Kürkçü, herkesin süreci desteklemesini istedi. Kürkçü, sürece destek vermeyen CHP'yi eleştirirken, "Halkın barışını kurmak için yeterli cesaret ve iradeyi göstermezseniz, bir avuç ulusalcının tarihin çöp ünitesinde kalmış fikirlerle Türkiye'de bugün devlet hizmet fikrinin peşine takılacak olursanız, buna oynayacaksanız o zaman hizmet etmediğiniz halk sizden bunun hesabını şöyle ya da böyle bunun hesabını soracaktır. O nedenle CHP'ye oy veren halkımızın kitleleri kendi vekillerine vekaletlerini yeniden hatırlatmaya çağırıyorum" dedi. 

ÖCALAN ALEVİLERE SELAM SÖYLEDİ 

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de, "Öcalan'ın izlediği televizyondan Alevilerin unutulduğu söylentilerini izleyip yanlış anlaşıldığını öğrenmiş ve bu konuda İmralı'ya giden son heyete üzüntülerini şöyle ifade etmiş, 'Alevilerin beni yanlış anladıklarını zannetmiyorum. Çünkü Kürt özgürlük hareketinin Alevi'lere nasıl yaklaştığını bu halk bilir. Ancak bir kişi bile beni yanlış anlamışsa ben buna çok üzülürüm. Alevilere özel selamlarımı iletiyorum. Onların şunu bilmesini istiyorum. Biz Dersim'in, Maraş'ın, Çorum'un ve Sivas'ın hesabını sormaya devam edeceğiz'" dedi. 

CHP'DE MASAYA OTURSUN 


Tuncel, "Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki, 'Masanın bir başına Erdoğan, diğer başına da Öcalan oturmuş.' Peki kim oturacak? Ama masada bir eksik var. Erdoğan'ın yanında Sayın Kılıçdaroğlu'nun da oturması lazım. Eğer Türk tarafını temsil ediyorsa. Kürt tarafını temsil edecekse yeri bellidir, orada oturmuyorsa bari Erdoğan'ın yanında otursun, Türkiye halkları adına barışa destek versin. Bu meseleyi AK Parti'ye bırakmasın diyoruz" dedi.
Kaynak : HİTİT TV
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam