AK Parti Merkez İlçe'ye Çanakkale mönüsü

Politika 22 Mart 2013 22:56
A
a

AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen yönetim toplantısında, Çanakkale ruhunu yaşatmak adına asker mönüsü çıkarıldı. Medya Tanıtım Başkanı Ayhan Boyraz tarafından katılımcılara, orduya dağıtılan yağlı buğday çorbası ve ekmek ikram edildi.

Toplantı öncesinde Merkez İlçe Medya Tanıtım Başkanlığı tarafından Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümü münasebeti ile Çanakkale Savaşı konulu bir sinevizyon izletildi. Sinevizyonda Çanakkale Savaşı’nın tarihi seyri, yaşanan olaylar, ‘Hey Onbeşli’ türküsünün hikayesi ve savaş yıllarında askerin yaşadığı zorluklar anlatıldı.

 

Yapılan ikramın o günleri bir nebze olsun yaşayabilmek ve anlayabilmek için güzel bir anımsama olduğunu söyleyen AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, “Çanakkale ruhunu kuru söylemlerle değil, gerçekten anlayarak ve yaşayarak yeni nesillere aktarma görevimiz vardır. O gün yaşananlar, yazılan bir tarihtir ve bu tarihi yazmak çok kolay olmamıştır. Ölmeye gidebilen bir milletin torunları olarak, bunu idrak edebilmemiz gerekmektedir. Sadece idrak etmek değil yaşamamız da çok önemlidir. Hey Onbeşli türküsünü bile yıllarca oyun havası olarak dinlemiş olmamız bile, bizi bu ruhtan uzaklaştırmak için ne kadar büyük bir çaba içerisinde olanların varlığını göstermektedir. Oysaki buna benzer binlerce hikaye, Anadolu’da yüzlerce ocakta yakılmış, tarih böyle yazılmıştır.

 

O günü böyle güzel bir hatırlatma ile bizlere yaşatan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu milletin gerçek kimliğini dünyaya Çanakkale Savaşı ile duyurduğunu, bugünkü duruşu ile de aynı ruha hala sahip olduğunu dünyaya göstermektedir.” diye konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ve ikramın ardından toplantıya geçildi.

 
Kaynak : Hakimiyet
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam