AK Parti'de bu haftadan itibaren seçim çalışmaları hız kazanacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sunulan raporda, AK Parti'nin 18 ilde çok düşük oy farkıyla vekilliği kaçırdığı belirtildi.
AK Parti seçim çalışmalarında öncelikli olarak bu illere yoğunlaşacak. Raporda kıl payı kaçan vekilliklerin en çok AK Parti'nin güçlü olduğu Karadeniz'de olması dikkat çekti. Yine raporda, 18 ilde 90 bin oy alınması durumunda tek başına iktidar yolunun yeniden açılacağına vurgu yapıldı.
10 İLDE MHP, 8 İLDE CHP...
Rapora göre AK Parti Samsun'da 890 oyla, Giresun'da 4 bin 6 oyla, Gümüşhane'de bin 916 oyla, Bayburt'ta bin 377 oyla, Kastamonu'da 5 bin 883 oyla, Balıkesir'de 2 bin 128 oyla, Burdur'da 2 bin 421 oyla, İstanbul 3. Bölge'de 3 bin 566 oyla ,Kayseri'de 3 bin 258 oyla, Kahramanmaraş'ta 6 bin 584 oyla birer milletvekilini MHP'ye kaptırdı. Böylece MHP AK Parti'den kıl payı farkla 10 vekil kazandı. Aynı rapora göre Erzincan'da 815, Ordu'da 3 bin 484, Sivas'ta bir 995, Aydın'da bin 859, Denizli'de 10 bin 937, Eskişehir'de 13 bin 900, Ankara 2. Bölge'de 10 bin 207, İstanbul 1. Bölge'de 5 bin 363, İstanbul 2. Bölge'de 3 bin 203 oyla 1'er milletvekili olmak üzere 8 ilde 9 milletvekilini CHP kazandı. AK Parti HDP'ye ise Diyarbakır'da 6 bin 192 oyla, Ağrı'da 6 bin 382 oyla, Van'da 4 bin 455 oyla birer sandalye kaptırdı. Hazırlanan raporda AK Parti'nin 90 bin 340 oyla tek başına iktidarı kaçırdığı ortaya çıktı. Bu durumda 132 olan CHP'nin sandalye sayısı 124'e, 80 sandalye kazanan HDP'nin vekil sayısı 76'ya, yine 80 vekil çıkaran MHP'nin sandalye sayısı da 74'e inecekti.
18 İLE YÖNELİK PROJELER
AK Parti 1 Kasım'da yapılacak seçimlerde bu 18 ili yakın markaja alacak. Bu illere yönelik ekonomik vaatlerin de yer aldığı ayrı programlar uygulanacak. Yine bu illerde vatandaşın nezdinde kabul görmüş isimler milletvekili listelerinin ilk sıralarında yer alacak.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Çorum'u Tanımayanlar, Arca Çorum FK'yı da Anlayamaz!
Elvan Simsek
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Öğretmenler İçin Yeni Dönem! MEB Ön…
Şiddet Görüntüleri Sonrası Berhan Ş…
Galatasaray Başakşehir’i 3-2 Devird…
ARCA Çorum FK’ya Protokolden Moral …
Çağlar Söyüncü ARCA Çorum FK’da!
Çorum’da 70 Yıl Sonra Tarih Yeniden…
MB: Rezervleri 188,2 Milyar Dolara …
Motorine 8,24 TL Dev Zam! Litre Fiy…
Akif Manaf’a Sanat ve Barış Ödülü
Çorum’da Çöp Kamyonundan Düşen 2 Be…
Çorum’da Sporun Gündemi Başladı! Ço…
Çorum’da Bıçaklı Kavga: 1 Kişi Yara…
Çorumlu Furkan Doğru Milli Takımda!…
TİMBİR’e "Temiz İnternete Hizmet Öd…
Prof. Dr. Arif Ersoy Vefatının 6. Y…
Çorumlu Genç Muhtar Teknede Dünyaev…
Çorumlu Paşa Ahmet Çörekçi Hayatını…
Çorum FK’dan Dünya Çapında Hamle: M…
Çorum Dolmabahçe'de 6-2'lik Ağır Ya…
Çorum Belediyesi'nden Üniversite Öğ…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET