9 HDP'li Vekile Kobani Fezlekesi

Asayiş haber 20 Şubat 2021 11:13
Videoyu Aç 9 HDP'li Vekile Kobani Fezlekesi
A
a

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kobani soruşturması kapsamında Pervin Buldan'ın da aralarında olduğu HDP'li 9 milletvekili hakkında fezleke hazırladı...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Kobani olaylarına ilişkin soruşturması devam ediyor. Soruşturma kapsamında HDP'li 108 kişi hakkında dava açılmış çok sayıda gözaltı yapılmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da yer aldığı 108 sanık hakkındaki iddianamenin kabulünün ardından, Kobani olaylarının meydana geldiği 6-7-8 Ekim 2014'te HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi olan milletvekilleri hakkında fezleke hazırlamak üzere çalışma başlatmıştı.

9 VEKİL İÇİN FEZLEKE HAZIR

Önümüzdeki günlerde Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek dava öncesinde savcılık dokunulmazlıkları bulunan HDP'li 9 milletvekili hakkında fezleke hazırladı.

Hakkında fezleke hazırlanan vekiller:

Fatma Kurtulan
Garo Paylan
Hüda Kaya
Meral Danış Beştaş
Hakkı Saruhan Oluç
Serpil Kemalbay Pekgözegü
Sezai Temelli
Pero Dundar
Pervin Buldan

DOKUNULMAZLIKLAR KALDIRILIRSA YARGILAMA BAŞLAYACAK

Savcılığın hazırladığı fezlekeler ise Meclis'e gönderildi. Meclis'e ulaşan fezlekeler, ilgili komisyonlarda ele alındıktan sonra oylama için Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek.

Dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde karar alınması halinde HDP'li milletvekilleri için adli süreç başlayacak.

HDP MYK, SOKAĞA ÇIKMA ÇAĞRISI YAPMIŞTI

HDP Merkez Yürütme Kurulunun 6 Ekim 2014'te yaptığı toplantı devam ederken MYK adına yapılan açıklamada, bütün uluslar arası kurumların, demokratik kitle, emek ve meslek örgütlerinin Kobani'de yaşananlara karşı harekete geçmesi gerektiği belirtilerek, "Kobani'de yaşanan katliam girişimine karşı 7'den 70'e bütün halklarımızı sokağa, alan tutmaya ve harekete geçmeye çağırıyoruz. Bundan böyle her yer Kobani'dir" ifadelerine yer verilmişti.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam