71 yaşındaki adam dolandırılmaktan son anda kurtuldu!

ÇORUM 1 Şubat 2024 22:43
Videoyu Aç 71 yaşındaki adam dolandırılmaktan son anda kurtuldu!
A
a

Sondakika haber: Çorum'da 71 yaşındaki adam dolandırılmaktan son anda kurtuldu.Çorum'da telefon ile kendisini arayarak polis olduklarını söyleyen şahıslar tarafından dolandırılmak istenen yaşlı adam, 112 çağrı merkezinde görevli polis memurunun dikkati sayesinden dolandırılmaktan kurtuldu...



YAŞLI ADAM 273 BİN TL DOLANDIRILMAKTAN
SON ANDA KURTARILDI!
Çorum'da telefon ile kendisini arayarak polis olduklarını söyleyen şahıslar tarafından dolandırılmak istenen yaşlı adam, 112 çağrı merkezinde görevli polis memurunun dikkati sayesinden dolandırılmaktan kurtuldu.
TELEFONDA DOLARLARINI
KONTROL ETMESİ İSTENDİ!
Edinilen bilgiye göre Çorum'da ikamet eden 71 yaşındaki İ.P.'yi telefon ile arayan şahıslar; Adının FETÖ'ye karıştığını, kendisinde bulunan dolarların FG seri olduğunu, dolarları kontrol etmesi gerektiğini söyledi. Evde bulunan dolarları kontrol eden yaşlı adam bazı dolarların FG serisi ile başladığını gördü.
273 BİN LİRAYI VERİLEN
İBANA GÖNDERECEKTİ!
Telefondaki şahsın yönlendirmesi ile sahip olduğu dolarları bir döviz bürosunda bozduran yaşlı adam şahsın kendisine verdiği İBAN numarasına 273 bin lira para yatırmak için İnönü caddesinde bulunan bir banka şubesine gitti. Bankada beklerken para yatıracağı hesap numarasından emin olmak isteyen İ.P. teyit ettirmek için 112 çağrı merkezini aradı.
BANKAYA POLİS EKİPLERİ YÖNLENDİRİLDİ!
Yapılan görüşmede yaşlı adamın dolandırılmak istendiğini anlayan polis memuru İ.P.'den hesaba para yatırmamasını isteyerek banka şubesine polis ekibi göndereceğini ifade etti. Çağrı merkezinin yönlendirilmesi ile kısa sürede yaşlı adamın bulunduğu banka şubesine giden dolandırıcılık büro amirliği ekipleri hesaba para yatırmasına engel oldular.
EŞİNİNDE TELEFONLA ARANDIĞI ORTAYA ÇIKTI!
Banka şubesinde yaşlı adamın eşinin de aynı şahısla irtibatta olduğunu söylemesi üzerine eşinin şüphelilerle iletişimi kesilerek dolandırıcılık olayı engellenmiş oldu.
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam