YÖK Hitit Üniversitesi’ni de örnek gösterdi!

ÇORUM 25 Ocak 2024 18:49
Videoyu Aç YÖK Hitit Üniversitesi’ni de örnek gösterdi!
A
a

Sondakika haber: YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, ‘Makine-İmalat Teknolojileri’ alanında ihtisaslaşan Hitit Üniversitesi’ni bazı projelerini örnek gösterdi.


ÇORUM HİTİT ÜNİVERSİTESİ
  • İhtisas üniversiteleri marka olmak için yarışıyor.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, ihtisas üniversitelerinin markalaşma yolunda yarıştıklarını belirterek, yeni projeler üreten üniversiteler arasında ‘Makine-İmalat Teknolojileri’ alanında ihtisaslaşan Hitit Üniversitesi’ni de örnek gösterdi.

Yükseköğretim Kurulunun ‘ihtisas üniversitesi’ olarak belirlediği üniversiteler teknolojiden enerjiye, gıdadan turizme kadar farklı alanlarda bulundukları bölgenin kaynaklarının değerlendirilerek katma değeri yüksek ürünlere dönüşmesi amacıyla projeler üretiyor.

‘Makine ve İmalat Teknolojileri’ alanında ihtisas üniversitesi ilan edilen Hitit Üniversitesi’nde entübe edilmiş çocukların tedavilerini kolaylaştıracak emzik ile kalp hastalıklarının nefesten teşhisine olanak sağlayan elektronik burun geliştirdi. Kemik erimesi olarak bilinen osteoporozun önlenmesinde etkili olan borlu gıda takviyesi üreten Hitit Üniversitesinin Mühendislik Fakültesinde mutfaklarda hava kalitesini artıran, 6 sensöre sahip “akıllı aspiratör” geliştirildi
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam