Volkswagen fabrikası Çorum'da 5 Bin kişilik istihdam sağlayacak

ÇORUM 26 Haziran 2019 10:04
Videoyu Aç Volkswagen fabrikası Çorum'da 5 Bin kişilik istihdam sağlayacak
A
a

Ahmet Ahlatçı, Volkswagen otomobil fabrikası Çorum'da olmalıdır.Fabrikanın 2022 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor.Bu fabrika Çorum'da kurulursa 4-5 bin kişilik istihdam yaratacak .Çorum'un en büyük İl rakibi ise Manisa gözüküyor...


NEDEN TÜRKİYE-NEDEN ÇORUM-NEDEN MANİSA
Türkiye'nin yaklaşık 50 yıllık bir otomotiv geçmişi var. Dünyanın önemli otomotiv ülkelerinden biri olan Türkiye'de birçok markanın yatırımları bulunuyor. Fiat, Renault, Mercedes-Benz, MAN, Otokar, Anadolu Isuzu, Honda, Hyundai, Toyota ile Temsa Türkiye'de otomobilden hafif ticari araca, kamyondan otobüse kadar üretim yapıyor. Ayrıca Türkiye'de otomotiv yan sanayisinin alt yapısı kuvvetli. Aynı zamanda otomotivde deneyimli kalifiye bir işgücü var. Volkswagen bu yüzden Türkiye'ye tercih etti.

Çorum
Ahmet Ahlatçı,Türkiye tüm görüşmeleri tamamlayıp, ilimiz adına 1 milyon 100 bin metrekare arsayı ücretsiz söz verdim.
Devlet vermezse, ben paramla alıp yine vereceğim." dedi.Çorum Yan saniyisi ve Ahlatçı faktörü öne plana çıkıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yönde tercihini Çorum için kullanırsa Çorum'un her yönden önü açılmış olur.

Manisa
Manisa Ulaşım,Ticaret bakımından Çorum'dan biraz daha şanslı.Manisa'da inşa edilmesi beklenen fabrikada Volkswagen Grubu'nun
Skoda ve Seat markaları için üretim yapılacağı yönünde kulis bilgileri var.


MALİYETLER DÜŞÜK
Alman Handelsblatt gazetesinin haberine göre, Volkswagen yönetimi Türkiye'ye yatırıma ilk baştan beri sıcak bakıyordu. Haberde, Türkiye'nin fabrika yatırımı için vereceği teşvikler ile Türkiye'de işçilik maliyetlerinin Doğu Avrupa ülkelerine kıyasla düşük olmasının VW'nin seçimini etkilediği ifade edildi. Frankfurter Allgemeine Zeitung'da hafta sonunda yer alan haberde de, Türkiye'nin VW'nin yeni üretim tesisler açısından cazip bir üretim yeri olduğu belirtilmişti. Gazeteye açıklama yapan VW sözcüsü, Türkiye'de "somut müzakereler" yürütüldüğünü ve "en üst düzeyde görüşmeler" yapıldığını söylemişti.

14 YIL NAZLANDI
Türkiye'de en çok satan markalar arasında bulunan Volkswagen'in yatırım yapması için 14 yıldır mücadele ediliyor. VW'nin Türkiye Distribütörü Doğuş Holding'in Başkanı Ferit Şahenk, ilk olarak 2005'te Cenevre Otomobil Fuarı'nda VW'yi yatırıma davet etmişti. Daha sonraki yıllarda bu çağrı gerek Doğuş, gerekse Ankara tarafından birçok kez tekrarlandı. Ancak, Volkswagen Grubu bugüne kadar yatırıma nazlı davrandı.
 

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam