Volkswagen Çorum'dan değil Türkiye'den vazgeçti

ÇORUM 4 Temmuz 2019 15:43
Videoyu Aç Volkswagen Çorum'dan değil Türkiye'den vazgeçti
A
a

Sondakika haber: Volkswagen, Türkiye'nin yıllardır beklediği yatırım için Bulgaristan' mı işaret etti. Çorum sevilen firması Ahlatçı Holding bütün imkanları Volkswagen'e sunmasına rağmen bu sevdamızda boğazımızda kaldı...


Alman devi Volkswagen’in Türkiye yatırım kararının ardından yatırımı kapmak için yarışan il sayısı artarken, Ekonomist Dergisi internet sitesinde, Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı’nın çabası ve teklifi haber olmuştu.Basında çıkan haberlere göre VW Yönetim Kurulu Başkanı Herbert Diess, Manisa-Kocaeli-Balıkesir ve Sakarya tarafında fabrika yatırımı için Türkiye’ye ziyaretlerde bulundu. 1,3 milyar Euro bütçeli, 4-5 bin kişiye istihdam sağlayacak yatırımın 2022’de faaliyete alınması hedefleniyordu.

Volkswagen AG Group’un İletişim Bölümü Başkanı Mark Langendorf,yeni otomobil fabrikası için seçenekler üzerinde çalışmaların devam ettiğini söyledi. Volkswagen, yurtdışındaki yeni fabrika yatırımı için görüşmelerini hızlandırdı. En güçlü adaylardan biri olarak görülen Türkiye'nin ise ülkede yaşanan ekonomik gelişmelerden dolayı şansını kaybettiği iddia ediliyor.  VW'nin, bünyesindeki Skoda ve Seat markaları için yurtdışında yeni bir fabrika yatırımı yapacağı ve bu yatırım için Türkiye'nin en güçlü adaylardan biri olduğu yönündeki açıklamaları ulusal meydanın gündeminde yer almaya devam ediyor. Yatırımın Türkiye dışında Bulgaristan, Sırbistan, Romanya ve Makedonya da aday ülkeler arasında gösteriliyor.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam