Vefa Sosyal Destek Grubuna hain PKK saldırı

Asayiş haber 14 Mayıs 2020 18:01
Videoyu Aç Vefa Sosyal Destek Grubuna hain PKK saldırı
A
a

Van'da Özalp ilçesinde karantinaya alınan mahalleden dönmeye çalışan Vefa Sosyal Destek Grubunun içerisinde olduğu araca silahlı saldırı düzenlendi. 2 kişi şehit oldu. Saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'Mübarek Ramazan Günü'nde gayesi yalnızca insanımıza hizmet götürmek olan Vefa Sosyal Destek Grubuna saldırarak iki kardeşimizi katlettiler.

Bu topraklarda, ne kadar çabalarsanız çabalayın, yenileceksiniz ve Cehennem'e sürüleceksiniz!' dedi.

Vefa Sosyal Destek grubu karantinaya alınan Özalp ilçesi Eğribilen Mahallesi'ne yardım götürdü. Özalp Belediyesi ekibi köye yardım dağıttıktan sonra ilçe merkezine dönerken silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda belediye çalışanı ile bir sivil yaşamını yitirdi.

Saldırı ile ilgili Van Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle:

"14 Mayıs 2020 pandemi tedbirleri amaçlı karantinaya alınan Özalp ilçesi Eğribelen Mahallesi'ne Vefa Sosyal Destek Grubu 65 HD 084 plakalı araç ile yardım götüren Özalp Belediyesi ekibinin köye yardım dağıtıp ilçeye dönerken, Mehmetalan Mahallesi yakınlarında saat 12.00 sıralarında arkalarından yaklaşan araç içerisinde bulunan kişi veya kişiler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırıya uğradı.

Saldırıyı yapan araç olay yerinden kaçmıştır. Saldırıda bir belediye çalışanımız ile ilçe merkezine dönerken yoldan aldıkları bir sivil vatandaşımız olay yerinde şehit olmuştur. Araçtaki diğer belediye çalışanımız da saldırıdan yaralı kurtulmuş ve Özalp Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Saldırganların yakalanması için bölgede operasyon başlatılmıştır. Olay ile ilgili inceleme ve soruşturma başlatılmıştır."

İçişleri Bakanı Soylu: Cehenneme sürüleceksiniz

Saldırıyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da şunları söyledi:

Mübarek Ramazan Günü'nde, amacı yalnızca insanımıza hizmet götürmek olan Vefa Sosyal Destek Grubuna saldırarak iki kardeşimizi katlettiler.

Bu topraklarda, ne kadar çabalarsanız çabalayın, "Yenileceksiniz, ve Cehennem'e sürüleceksiniz!"

İletişim Başkanı Altun'dan açıklama

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da şu ifadeleri kullandı:

PKK, Van'da Vefa Sosyal Destek Grubuna yönelik alçak saldırıda bulundu. Ne yazık ki görevinin başındaki iki vatandaşımız şehit oldu. Bu iki vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. PKK'lı teröristler iyiliği ve kardeşliği hedef aldı.

Bu kalleş saldırı ile ilgili AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de bir açıklama yaptı. Çelik, "Terör örgütü PKK insanlık dışı terör eylemlerine bu salgın günlerinde devam ediyor. Van'da PKK'lı teröristler tarafından Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerini taşıyan araca yönelik saldırıda 2 kardeşimiz şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Hepsinin hesabı sorulur, soruluyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam