Vandallar İHA'larla havadan takip edilecek

Teknoloji 25 Aralık 2014 13:56
Videoyu Aç Vandallar İHA'larla havadan takip edilecek
A
a

Maille tedavi geliyor. Hasta ve doktor e-mail üzerinden haberleşecek, hastaneye gitmeye gerek kalmayacak

ANKARA    Polis suçluyu gözünden tanıyacak Emniyet Genel Müdürlüğü, havalimanı ve gümrük kapılarında güvenliğin artırılmasına yönelik ek tedbirleri almayı planlıyor. 
 
Buna göre; ABD ve İngiltere'de benzer yerlerde görevli polislere verilen eğitimin benzeri Türkiye'deki güvenlik güçlerine de uygulanacak. Uzmanlar, suçlu davranışları ve davranış analizi konularında eğitim verecek. Böylece suçlu davranışlarını analiz edecek olan polis, güvenliği tehlikeye düşürecek şüpheliye suç işlemeden ulaşacak. Suça karışmış ya da potansiyel suçlular, diğer insanlara göre farklı tepkiler veriyor. Özel eğitimli görevliler, başta İstanbul, Ankara ve İzmir'deki havalimanları ile sınır kapılarında iş başı yapacak.   
 
   Vandallar İHA'larla havadan takip edilecek Kobani bahanesiyle ülkeyi yangın yerine çeviren 6-7 Ekim olaylarının tekrarlanmaması amacıyla harekete geçildi. Emniyet, büyükşehirlerde 7/24 havadan devriye, keşif ve gözetleme yapmak için düğmeye bastı. Çalışmalar kapsamında 19 adet “mini” insansız hava aracı (İHA) ile 3 adet “midi” İHA alındı. Bu hava araçları İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere büyükşehirlerde hizmet vermeye başladı. Helikopter ve uçaklarla da desteklenen Emniyet'in “hava kontrol” gücü, MOBESE'lerle birlikte suçluları yakın takibe alacak. 
 
Muhtemel olaylara anında ve daha etkili müdahale imkanı oluşacak. Savunma Sanayii Müsteşarlığıyla yürütülen proje çerçevesinde ise, 15 adet “Bell 429” helikopter ile 4 adet “Skorsky S-70” helikopterinin kabul işlemleri bitti. Bunlara ilave olarak 20 helikopter daha yolda. Emniyet, havadaki filosunun yanı sıra karadaki taşıt ihtiyacını da karşılayacak. Kasım 2014 itibarıyla 81 ilin tamamında MOBESE kurulumu tamamlandı. 208 ilçede sistem hizmete girdi; 140 ilçede ihale işlemleri devam ediyor.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam