Türkiye’nin yeni turizm, kültür, sanat portalı yayına başladı

ÇORUM 17 Nisan 2024 07:33
Videoyu Aç Türkiye’nin yeni turizm, kültür, sanat portalı yayına başladı
A
a

Erkan Ayçam'ın sahib olduğu,Türkiye’nin ilk ve tek turizm, kültür ve sanat haber gazetesi ‘turizmatlasitv.com’ yayın hayatına başladı...


Türk İnternet Medya Birliği Bursa Temsilcilerinden Erkan Ayçam’ın sahibi olduğu Türkiye’nin ilk ve tek turizm, kültür ve sanat haber gazetesi turizmatlasitv.com yayınlarına başladı.

6 aylık emek ve çaba ile yayın hayatına başlayan mecrada, 3’üncü sayfalarda görülen cinayet, terör ve intihar haberleri yerine güzel ve ilham verici haberler var yer alıyor. Sosyal medya hesapları ile entegre çalışacak olan TURİZMATLASI TV’de Türkiye’nin yeni medya anlayışına sahip bir mecra olma yolunda hızla ilerleyecek.

TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, turizm başta olmak üzere kültür ve sanat alanındaki gelişmeleri okurlarına ve takipçilerine ulaştıracak olan www.turizmatlasitv.com mecrasının yayın hayatına başlaması dolayısıyla yayınladığı mesajında sahibi Erkan Ayçam’a başarılar diledi, TİMBİR ve BHA ile işbirliği içerisinde çalışmaktan mutluluk duyacağını ifade etti.
---------------------------------------

TÜRK TURİZMİNDE YAPILAN PLANLAMA HATALARI MİLLİ EKONOMİNİN ANASINI AĞLATIYOR.
YANLIŞ
BİR KENTTE OTELLERİN 5 YILDIZLI OLMASI, KONFORLU OLMASI YETMEZ!
BİR KENTE GELEN ZİYARETÇİNİN OTELDE Kİ VAKTİNİ DİZAYN ETMEKTE YETMEZ!
DOĞRU
O KENTE GELİP O OTELDE KALAN ZİYARETÇİNİN 24 SAATİNİ DİZAYN ETMEKTİRTURİZM!
BİR KENTİN 24 SAATİNİ DİZAYN EDERKEN UYKU VE DİNLENME HARİÇ KENT İÇİ DESTİNASYONLARI
HAZIRLAMAK GEREKLİ…
Alternatif Turizm Destinasyonları
3 Boyutlu Turizm Destinasyonları Strateji / Viral / Algı / 
Deneyimsel Pazarlama
Lojistik ve Lokasyon Araştırmaları
Sürdürülebilir Turizmde “İNSAN “ unsuru üzerine projeler
Eko Turizm Planlama
Turistik Hassasiyet taraması! Çöp/ vahşi yaşam/boğulma tehlikesi/pis su içilmez/kayma riski var/kaybolma riski var/riskli geçiş/ani sel baskını/ telefon çekmez/ bataklık/ zehirli hayvan/ endemik bitki alanı/ GİBİİİİİ!
ARTIK TURİZM FUARI BELEDİYE VALİLİK PERSONELLERİNİN TATİL MEKÂNI OLDU… YE İÇ YAT 4 GÜN TATİL! TAM DA TURİZM FUARINA YAKIŞIR BİR OPERASYON DEĞİL Mİ?
Fuarlara katıl tonlarca broşür katalog bastır. Promosyon malzemelerini saymıyorum bile! Ha sanki arpalıkmış gibi 2 kişinin yapacağı iş için bir kamyon adam götür!
Kim bu adamlar turizmden anlarla mı? Yabancı dile hâkimiyetleri ne? Destinasyonları gözü kapalı anlatabilirler mi? Oralara gitmişler mi? Teneffüs etmişler mi o kataloglarda yazılı olan yerlerin havasını? Tatmışlar mı o yöresel lezzeti?
Yooooo… Nasıl olurda bir kentin turizminde o kentin tüm turizm niceliklerini yaşamamış görmemiş ve en az bir yabancı dil bilmeyen birisi fuara görevli olarak gider?
O fuara katılan personellerin kaç tanesi destinasyon / buluşma / tanışma masalarını bilir?
Kaç tanesi orada ki seminerlere ve konferanslara katılır ve bu bilgilerle beslenir?
Kaç personel kaç standı gezip en azından iller ilçeler arasında turistik iletişim sermayesi oluşturur/ kurulmasını sağlar?
ULUSLARARASI FUARLAR BİR İHTİSAS FUARIDIR VE İHTİSASLI KİŞİLERİN TURİZM FUARLARINDA OLMASI GEREKİR!
NE YAZIK Kİ TÜRKİYE’DE TURİZMDEN ANLAMAYAN HERKES TURİZM YAPABİLİR!
NEDEN? ÇÜNKÜ YAP BİR BİNA! KUR BİR RESTORAN! KUR BİR TUR ŞİRKETİ!
GELSİN PARALAR GİTSİN TURİSTLER! YA TURİZMDE ÇEŞİTLİLİK? BEKLENTİLER? SON ZAMANLARIN EN ÇOK İLGİ GÖREN DOĞA TURİZMİNDE DE AYNI KEŞMEKEŞ YAŞANMAKTA.
DOĞA TURİZMİ YANİ EKO TURİZM
PLANLAMA VAR MI? YOK! DOĞAL BİR ALANDA NEYİN YAPILIP NEYİN YAPILMAMASINI KİM HESAP EDER? BU AKTÖRLER KİMLERDİR? DOĞA TURİZMİNDE ROTASAL PLANLAMA YAPMAK İÇİN HANGİ AKTÖRLERE İHTİYACIMIZ VAR?
Yaklaşım şu;
Bizim şöyle güzel bir şelalemiz var… Şöyle bir yaylamız var… Şöyle güzel bir seyir terasımız var… Mesire alanımız var… Bu alanlarla ilgili! Yürüyüş, bisiklet, arazi motoru, klasik motor, otomobil, klasik otomobil, arazi araçları ve atla gezinti için;
ROTA OLUŞTURMA, PARKUR PLANLAMA VE KOORDİNATLAMA ( HARİTALAMA ) yeterli mi?
Hayır. Yeterli değil çünkü rotaların geçeceği yerler, köyler, muhtemel dinlenme istasyonları, tehlikeler, uyarılar, acil durumlarda yöre mihmandarlarına nasıl ulaşılacağı, çevre koruma, yaban hayatını koruma konusunda gelen ziyaretçileri bilgilendirme ve daha önemlisi, o yörede ki halkın bilinçlendirilmesi ve eğitimi ve daha birçok konuda planlama yapılmaz ise işte o zaman tıpkı Rize’de ve Trabzon’da ki hassas sorunlarla ülkenin birçok bölgesi karşı karşıya demektir.
HER YIL YAPILAN TURİZM ÇALIŞTAYLARI VE FUARLAR YAPTIK OLDUDAN ÖTEYE GİTMİYOR!
Ne çalıştayı? Ne çalışması? Çalıştay için gelen kimler diye baktığınızda inanın turizmle alakası olmayan, turizmi bilmeyen insanlar güruhunu karşınızda bulursunuz. Ben kaç defa bu toplantılarda danışman statüsünde ya da üye konumunda çalışma ekiplerinde yer aldım ve hepsinde aynı şeyi gördüm ve yaşadım. Çalıştık mı? Evet. Kaç gün? 2 gün. Çalıştay da fikir üzerinden değil, menfaat üzerinden sohbetler yapılır. Rapor yayınlanır, bitti mi? BİTTİ.
TÜRK TURİZMİNİN ŞEHİR ÖLÇEĞİNDE BİTİŞİNİN VE PASTADAN PAY ALAMAMASININ SEBEBİ DE BU İŞTE!
SAYGILARIMLA.
 

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam