Türkiye'nin Otomobili'ne yoğun talep!

Otomotiv 28 Aralık 2019 07:14
Videoyu Aç Türkiye'nin Otomobili'ne yoğun talep!
A
a

Türkiye'nin yerli otomobili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla büyük bir törenle görücüye çıktı. İlk aracın 2022'de bant çıkması beklenirken yerli otomobile şimdiden yoğun talep var. Katar'daki 3 büyük otomotiv firması Türkiye'nin ürettiği yerli otomobilin bayiliğe şimdiden talip olduklarını açıkladı...


TOGG'un Türkiye'nin Otomobili'nin tanıtıldığı "Yeniliğe Yolculuk Buluşması" ve Bilişim Vadisi Resmi Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, kabine üyeleri, sivil toplum kuruluşlarıyla sektör temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetlinin katılımıyla Gebze'de gerçekleşti. İlk aracın 2022'de banttan çıkması beklenirken yerli otomobil üstün özellikleriyle ön plana çıkıyor. Yerli otomobile şimdiden yoğun talep gelemeye başladı.   Anadolu Ajansı (AA) Katar Temsilcisi Ahmed Yusuf, Twitter hesabından Katar'daki 3 büyük otomotiv firması Türkiye'nin ürettiği yerli otomobilin bayiliğe şimdiden talip olduğunu duyurdu. Yusuf, paylaşımında "Katar'daki 3 büyük otomotiv firması Türkiye'nin ürettiği yerli otomobilin bayiliğe şimdiden talip oldu ve şimdiden onlarca sipariş var" ifadelerini kullandı.




 

Türkiye, 60 yıllık hayalini gerçekleştirdi. Büyük bir çalışmanın ürünü olan yerli otomobilin özellikleri de rakiplerini kıskandıracak cinsten.

Tanıtımı beklenen yerli otomobilden ilk detaylar paylaşıldı. Etkinlik alanında bulunan yerli otomobilin şasesi dikkat çekiyor.

İŞTE YERLİ OTOMOBİLİN ÖZELLİKLERİ

İşte yerli otomobilin belirgin özellikleri;

1- 30 dakikanın altında hızlı şarj imkanı.

2- Uzun ömürlü batarya paketi.

EMzB-JJXUAE1h3s

4.8 SANİYEDE 100 KM HIZ

3- 200 beygir güç ile 7.6 saniye, 400 beygir güç ile 4.8 saniye altında 0-100 km/s hızlanma kapasitesi.

4- Yerli otomobil, sürekli olarak merkeze bağlı olacak ve bazı sistem güncellemeleri sürücünün bile hissedemeyeceği şekilde giderilecek.

5- Ayrıca bakım ve parça değişimi gerektiren arıza durumlarında ise sistem, direkt olarak bakım noktasıyla iletişime geçecek.

OTONOM SÜRÜŞ TEKNOLOJİSİ

6- Yerli otomobil otonom sürüş teknolojisine sahip olacak. Trafik sıkıştığı zaman otomobil kendiliğinden durup kalkabilecek. Sürücünün direksiyonla kontrol etmesine gerek kalmayacak.

EMzB-JJXUAAbetH

HOLOGRAFİK ASİSTAN

7- Yerli otomobilde Holografik Asistan teknolojisi de bulunuyor. Bu teknolojiyle yol detayları, tümsekler, köprüler sürücünün direkt olarak gözbebeğine ışınlar yoluyla iletilecek. Sürücü yola bakarken aynı zamanda bu uyarıları da görebilecek. Holografik Asistan teknolojisi dünyada ilk kez kullanılıyor.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam