Türkiye Gündemine İmza Atan İki Çorumlu!

ÇORUM 13 Aralık 2023 00:01
Videoyu Aç Türkiye Gündemine İmza Atan İki Çorumlu!
A
a

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca’nın, Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında 1-1 berabere kaldıkları Çaykur Rizespor maçından sonra hakem Halil Umut Meler'e saldırısının yankıları devam ediyor. MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca gündemdeki yerini korurken, alınan kararlarda iki Çorum'lunun imzası var.



AK PARTİ DİSİPLİN KURULU
 BAŞKANI 
AV. MEHMET SARI

Saldırı sonrası çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Faruk Koca, iki dönem milletvekilliği yaptığı AK Parti’den de ihraç edildi. Söz konusu ihraç kararı AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı hemşehrimiz Av. Mehmet Sarı’nın yer aldığı kurul kararıyla gerçekleştirildi.

TFF PFDK BAŞKANI 
AV. FATİH MADEN 

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanlığı görevinden istifa eden Faruk Koca’ya Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından da bir yaptırım uygulanacağı belirtildi, Söz konusu yaptırım veya cezaya dair karar, TFF PFDK Başkanı hemşehrimiz Av. Fatih Maden’in yer aldığı kurul tarafından verilecek.

--------------------------------------------

Hakeme saldırının muhtemel sonuçları
1- Spordan süresiz ihraç.
2- Üç yıla kadar hapis cezası.
3- Eylem nedeniyle hakeme tazminat ödenmesi.  Öte yandan, saha tedbirlerinin yerine getirilmesindeki aksama sebebiyle kulübün ve sahada görevlilerin ceza alması mümkün.  
4-Tekme atanların sportif görevi varsa aynı akibet onları da bekliyor. Yoksa müsabakalara girişten men edilecek ayrıca para cezası uygulanabilecek. Meselenin özeti böyle...

NOT: 
Kulüp başkanı tutuklandı. Kamu görevlisine yönelen bir eylem olması ve yaralama sonucu kırık oluşması, cezanın artması ihtimalini doğurduğu için bu kararın verildiğini düşünüyorum. Hakemin şikayeti devam ediyor ve uzlaşmak da istemiyor. Ayrıca hakaret, tehdit ve iftira suçları da gündeme gelecek sanırım.



 

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam