Türkiye depremi dünyanın manşetinde

Asayiş haber 10 Şubat 2023 12:07
Videoyu Aç Türkiye depremi dünyanın manşetinde
A
a

Dünya, tarihinin en büyük depremlerinden birisini yaşayan Türkiye için seferber olmuş durumda. Pek çok ülke Türkiye'ye yardım eli uzatırken dünya basını bölgedeki gelişmeleri anbean okurlarına aktarıyor. İşte dünyanın gözünden Türkiye'deki deprem felaketi...

Dünyanın gözü kulağı deprem bölgesinden gelecek haberlerde. Yunan Kathimerini gazetesi 'Yunan bilim adamları: Hasarın boyutu çok büyük' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

CNN Yunanistan ise 'Ölü sayısı 20 bini aştı salgın korkusu' başlıklı haberinde şu ifadelere yer verdi; 'Türkiye ve Suriye'deki kurtarma ekipleri hayatta kalanları kurtarmak için çabalarken, yardım grupları yeni kar yağışının yanı sıra su, iletişim ve elektrik eksikliğinin ölümcül bir ikincil felaketi tetikleyebileceği konusunda uyarıda bulunuyor.'

"Felaketin boyutu hala belirsiz"

BBC 'Dondurucu havanın umutları kırdığı' yorumunda bulunduğu haberinde 'Depremlerde 20 binden fazla insanın öldüğü biliniyor. Ancak BM felaketin tam boyutunun hala belirsiz olduğu konusunda uyarıyor' bilgisine yer verdi.

NYT: Artık Antakya yok

ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times (NYT) ise ''Artık Antakya Yok': Türkler Depremin Bir Kenti, Bir Medeniyeti Yıktığını Söylüyor' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

NYT haberinde 'Türkiye'de yaklaşık bir asırdır meydana gelen en şiddetli depremin en çok vurduğu bölge olan Antakya'da binlerce kişi, hayatlarını alt üst eden ve birçoğunu evsiz, mülksüz bırakan felakete anlam vermeye çalışıyor. Hatıra yok ve bazıları için burada gelecek yok' ifadelerine yer verdi.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam