TÜRKİYE'DEN RUSYA'YA UYARI

Dünya 5 Ekim 2015 23:15
Videoyu Aç TÜRKİYE'DEN RUSYA'YA UYARI
A
a

Dışişleri Bakanlığı, Rus Büyükelçi'yi Dışişleri Bakanlığı'na çağırdığını açıkladı.Rusya'nın Türkiye'nin hava sahasını ihlali konusunda Dışişleri Bakanlığı, ikinci kez uyardı. Yapılan yazılı açıklamada; "4 Ekim'deki ikinci ihlal için Rus Büyükelçi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı" ifadelerine yer verildi.

Kerry'den son dakika açıklaması: Türkiye, Rus uçağını düşürebilirdi



















ABD: TÜRKİYE İLE GÖRÜŞÜYORUZ

Gelişmeler üzerine ABD, Türkiye ile temasa geçtiğini açıkladı. İspanya Savunma Bakanı Pedro Morenes ile ortak basın toplantısı düzenleyen ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, "Türkiye NATO üyesidir ve Rusya'nın hava sahasını ihlal etmesi sonrası sürekli görüşüyoruz. Bu konu NATO'da da bu hafta görüşülecek" dedi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İspanya Savunma Bakanı Pedro Morenes de ülkesinin NATO misyonu kapsamında Türkiye'de konuşlandırdığı Patriot füzelerinin Suriye'den gelebilecek saldırıları engellemeye yönelik olduğunu belirtti. Morenes "Türkiye'deki misyonumuz NATO ile bağlantılıdır ve Rusya için değil Suriye'nin olası bir saldırısında Türk halkını korumak içindir. (Hava sahası ihlali) Rusya ve Türkiye arasında olan bir kazadır ve umarım bir daha tekrarlamaz. Türkiye bizim dostumuz ve müttefikimizdir. Türkiye ve NATO'ya karşı taahhütlerimizi yerine getireceğiz" diye konuştu.

KERRY: TÜRKİYE DÜŞÜREBİLİRDİ

Konuyla ilgili konuşan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesinin, kendisini "fazlasıyla endişelendirdiğini" söyledi.

Reuters'ın haberine göre; Kerry, Şili ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu'nun bu olayın ardından kendisini aradığını belirtti. Konuyu ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ve Beyaz Saray ulusal güvenlik danışmanı Susan Rice ile de ele aldıklarını ifade eden Kerry, "Fazlasıyla endişeliyiz. Çünkü şurası kesin ki; Türkiye, hakları doğrultusunda karşılık vererek bu uçağı düşürebilirdi. Bu tam da bizim daha önceden uyardığımız bir konu" dedi.

"KAZA OLDUĞUNA İNANMIYORUM"

ABD Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili ise, "Bunun bir kaza olduğuna inanmıyorum" dedi.

Reuters'ın haberine göre, ismş açıklanmayan yetkili, Rusya'yı "tehlikesiz ve sorumlu" hareket etmeye çağırdı. 

Aynı kişi olduğu tahmin edilen ABD'li bir yetkili de AFP'ye yaptığı açıklamada, "Bu (Rusya'nın) yaptıklarına ilişkin endişelerimizi doğruluyor. Niyetlerini sorgulatmayı sürdürüyorlar" dedi.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam