Türkiye Cerablus'a askeri operasyon başlattı

Dünya 24 Ağustos 2016 09:14
Videoyu Aç  Türkiye Cerablus'a askeri operasyon başlattı
A
a

TSK ve koalisyon uçakları, Cerablus'a askeri harekat başlattı. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, "Cerablus bölgesine terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesi amacıyla askeri harekat başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesi amacıyla askeri harekat başlatıldı.

Cerablus bölgesindeki DAEŞ unsurlarına misliyle mukabele kapsamında yoğun top atışları yapılıyor. Anadolu Ajansı'nın haberine göre harekat 04.00'te başladı.

Askeri kaynaklar, Suriye'nin kuzeyine yönelik harekat kapsamında 07.50 itibarıyla Hava Kuvvetlerince vurulması planlanan 12 hedeften 11'inin tam isabetle vurulduğunun teyit edildiğini bildirdi.

KOMUTA KADEMİSİ GENELKURMAY KARARGAHINDA

TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesi amacıyla askeri harekat başlatıldı.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve komuta kademesi Cerablus harekatını yönetmek ve izlemek amacıyla karargahta olduğu bildirildi.

Askeri harekatla sınırın terör örgütlerinden temizlenmesi ve hudut güvenliğinin artırılmasına katkı sağlanarak, aynı zamanda Suriye'nin toprak bütünlüğünün öncelenmesi ve desteklenmesi planlanıyor.
 

Reuters haber ajansı, 'Türkiye ve ABD'nin liderliğindeki koalisyon güçleri IŞİD'i Suriyesınırından silmek için operasyona girişti' diyerek haberi geçti.

"IŞİD'İ TEMİZLEMEK İÇİN OPERASYON BAŞLADI"

Associated Press (AP), haberinde 'Türkiye Suriye sınırındaki kenti IŞİD'den temizlemek için operasyona başladığını ilan etti' ifadesine yer verdi.

TSK SAVAŞ UÇAKLARI DAEŞ HEDEFLERİNİ BOMBALIYOR

TSK'ya bağlı savaş uçakları, Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesindeki terör örgütü DAEŞ hedeflerini bombalamaya başladı.

Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla (ÇNR) gerçekleştirilen yoğun topçu atışının ardından savaş uçaklarıyla bölge bombalandı. Operasyonda, önceden belirlenen DAEŞ hedefleri etkisiz hale getirildi.

Askeri kaynaklar, sabaha karşı başlayan ve yaklaşık 1 buçuk saat süren top atışında 63 hedefe 224 atış gerçekleştirildiğini belirtti.

Ardından Türk savaş uçakları 4 kez havalanarak bölgedeki hedefleri vurdu.

NTV yayınına katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Cerablus'un ya da başka bir kentin IŞİD'in elinde olmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını söylemişti.

Terör örgütü DAEŞ ile aktif mücadele eden TSK'nın operasyonları, koalisyon güçlerinin bu terör örgütüne karşı yürüttüğü faaliyetlere önemli katkı sağlıyor.

Söz konusu harekat sayesinde yeni göç dalgalarının önlenmesi, bölgedeki sivil halka insani yardımların ulaştırılması ve bölgenin terörist unsurlardan arındırılması hedefleniyor.

Operasyonla, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve milletine saldıran, masum vatandaşları katleden terör örgütleriyle aktif şekilde mücadele edilmesi, bu konuda uluslararası toplum ve koalisyon güçleriyle iş birliği halinde çalışmaların sürdürülmesi amaçlanıyor.

BAŞBAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Türk Silahlı Kuvvetleri, koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesine terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesi amacıyla askeri harekat başlatılmıştır.

Türk Silahlı Kuvvetleri Koalisyon Güçleri ile Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus'a operasyon başlattı. 2014 Ocak'ından bu yana burada bulunan DAEŞ hedefleri saat 4:00'den itibaren vurulmaya başlandı.

KARADAN MUHALİFLER İLERLİYOR

Türkiye ve koalisyon güçlerinin harekatıyla eş zamanlı olarak Özgür Suriye Ordusu da harekete geçti. Kente varan muhalifler DAEŞ ile çatışmaya başladı.


 

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam