TOKİ Sosyal Konut Projesine rekor başvuru

Politika 15 Eylül 2022 11:53
Videoyu Aç TOKİ Sosyal Konut Projesine rekor başvuru
A
a

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal konut projesinin ilk gününde başvuru sayısının 507 bin 937 olduğunu bildirdi.Arsa ve iş yeri başvuruları 10 Ekim'de başlayacak.


Bakan Kurum, bugün Beşiktaş'ta düzenlenen "Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Hamlesi Basın Buluşması" programında, sosyal konut başvurularının 31 Ekim'de tamamlanacağını belirtti. Bakan Kurum, arsa ve iş yeri başvurularının ise 10 Ekim'de başlayacağını, 7 Kasım'da sona ereceğini bildirdi..

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yüzyılın konut projesinin ilk gününde e-Devlet üzerinden 439 bin 375, bankalara 68 bin 562, toplam 507 bin 937 başvuru yapıldı. Projemize yoğun ilgi gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı...

Başvuru bedeli 500 TL

Hak sahiplerinin konut tipleri, ihale yapıldıktan sonra "Konut belirleme kurası" ile belirlenecek. Projeye başvuru bedeli ise 500 lira olarak açıklandı.

Başvurular kademeli yapılacak

Başvurular yoğunluğu önlemek amacıyla T.C. numarasının son hanesine göre kademeli yapılacak.

Bu kapsamda, "T.C. kimlik numarasının son hanesi; 0 olan vatandaşlar 14 Eylül Çarşamba, 2 olan vatandaşlar 15 Eylül Perşembe, 4 olan vatandaşlar 16 Eylül Cuma, 6 olan vatandaşlar 17 Eylül Cumartesi, 8 olan vatandaşlar 18 Eylül Pazar günü" başvuru yapabilecek.

19 Eylül tarihinden itibaren ise sınırlama olmaksızın başvurular alınacak.

Peki projeye kimler başvurabilecek?

Gençler, emekliler, şehit yakınları, gaziler ve engelliler bu projeden öncelikli olarak faydalanacak.
Genç kategorisine 14 Eylül 1992'den sonra doğanlar müracaat edebilecek.
Aylık hane halkı gelirinin İstanbul için en fazla net 18 bin lira, yurt genelinde ise en fazla 16 bin lira olması şartı aranacak.
Konutların aylık taksitleri asgari ücretlilerin ödeyebileceği tutarda olacak.
Ödeme, toplam hane gelirinin yüzde 30'unu aşmayacak, 240 aya kadar vade imkanı getirilecek.

"Başvurular gece itibarıyla başladı"

Konuya ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Paylaşımında, "İlk Evim İlk İş Yerim Projemiz açıklandıktan sonra heyecanla başvuru yapmayı bekleyenlere iyi bir haberim var. Başvurular gece itibarıyla başladı. Bankalar aracılığıyla 31 Ekim'e kadar başvuru yapabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

"Ekim ayının sonuna kadar çok rahatlıkla başvurabilirler"

TOKİ Başkanı Ömer Bulut projenin detaylarına ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Vatandaşımızın önünde 45 günlük süre var. Ekim ayının sonuna kadar çok rahatlıkla başvurabilirler. Hem projeyi inceleme imkanları bulurlar. Hem daha sakin düşünebilirler. Dolayısıyla endişe etmesinler. 31 Ekim'den önce bunun sonlanması söz konusu olamaz. İlk günde başvuranla, son günde başvuran arasında hiçbir fark yok. Başvuru süresiyle ilgili endişe yapıp kimse telaşa kapılmasın" ifadelerini kullandı.

"18-30 yaş arası gençlere yüzde 20 kontenjan ayrıldı"

Öncelikli şartın Türk Vatandaşı olmak olduğunu belirten Bulut, "Kaç konut ürettiysek onun tamamını vatandaşımızın gözü önünde kuraya tabi tutuyoruz. Evi olan birinin TOKİ'den ev alma şansı yok. Evinin olmaması gerekiyor bir de gelir skalası vardı. Bugün cumhurbaşkanımız 14'ten 16'ya 16'dan 18'e çıkardılar. Çünkü son memur zamlarıyla birlikte memurların bu kampanyadan konut alamama durumu oldu. Dolayısıyla oradaki rakam da biraz yükseltildi. 18-30 yaş arası gençlere yüzde 20 kontenjan ayrıldı. Konutlarımız engelli vatandaşların tek başına yaşayabilecekleri şekilde dizayn edilecek." şeklinde konuştu.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam